Puolet vihreistä val­tuu­te­tuis­ta on Oulun yliopiston yli­op­pi­las­kun­nan kasvatteja - joukossa kolme en­si­ker­ta­lais­ta

Janne Hakkaraisen mukaan Oulun yliopiston ylioppilaskunnasta ponnistaneiden valtuutettujen menestyksen taustalla on vahva eri alojen asiantuntijuus. KUVA: Maiju Torvinen
Kuntavaalit 2017 10.4.2017 11:31
Heidi Peltonen

Oulun kaupunginvaltuustoon ponnisti näissä kuntavaaleissa viisi valtuutettua, jotka ovat olleet tai ovat edelleen aktiivisesti mukana Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toiminnassa.

Yhteensä puolella kaikista kaupunginvaltuustoon valituista kymmenestä vihreästä puolella on taustaa ylioppilaskunnan aktiivisena jäsenenä.

Läpi päässeiden joukossa on kolme ensikertalaista: Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtaja Susa Vikeväkorva, työntekijä Henna Määttä ja vuonna 2013 hallituksen jäsenenä toiminut Jaana Isohätälä

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan viestintäasiantuntija Janne Hakkarainen, mikä on Oulun ylioppilaskuntataustaisten nuorten poliitikkojen menestyksen salaisuus?

– Ei tämä sinänsä yllätys ole, sillä ylioppilaskunnassa toimii paljon henkilöitä, joita kiinnostaa koulutus ja sivistys, Hakkarainen perustelee. 

Valtuustossa jatkavan Hakkaraisen ohella ylioppilaskuntataustaisiin konkareihin kuuluu myös uudelleen valittu OYY:n hallituksen puheenjohtajana vuonna 2011 toiminut Jenni Pitko.

Olisi mukava uskoa, että minun ja Jennin esimerkki on inspiroinut muita. Kollegani (Henna Määttä) nyökkäilee tuossa vieressä, Hakkarainen toteaa.

 

Vihreät Linnanmaan suosituin puolue

Hakkaraisen mukaan ylioppilaskuntataustaisten menestys kuntavaaleissa voi johtua myös kaikkien ehdolla olleiden vahvasta asiantuntijuudesta. 

– Meillä on kaikilla oma ekologinen lokeromme, eli emme kilpaile keskenämme äänistä.

Hakkaraisen mukaan hän on yhdenvertaisuusasioiden, Pitko kaupunkisuunnittelun, Määttä ja Vikeväkorva varhaiskasvatuksen ja Isohätälä kansainvälisten asioiden asiantuntija.

Vihreät keräsivät Linnanmaan alueella yhteensä 27,6 prosenttia annetuista äänistä. Hakkaraisen mukaan taustalla vaikuttaa myös vihreiden aktiivinen kampanjointi yliopistolla ja sen läheisyydessä

Tulevalla valtuustokaudella Hakkarainen kertoo vihreiden nuorten pitävän kiinni siitä, että koulutuksen ja sivistyksen laatu pysyy korkealla.

– Mielestäni rakennetta tulee uudistaa, mutta laadusta tulee pitää kiinni, Hakkarainen summaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onnittelut uusille vihreiden valtuutetuille. Eiköhän vihreiden poliittinen agenda ole ihan asiallinen ja toteuttamiskelpoinen. En kuitenkaan tunne sitä tarkemmin, koska en ole tutustunut siihen, ainakaan vielä. Haluttaisi kovasti tietää uusien valtuutettujen kannat etenkin energiapolitiikkaan, kaupunkisuunnitteluun ja liikenteen kehittämistarpeisiin. Mielestäni vihreiden kannanotot energiahuollon kehittämiseen eivät ole olleet realistiset. Entä muut edellä mainitut kohdat? Vastauksia kaivattaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Energiahuolto toteutuu lisäämällä tuuli- ja erityisesti aurinkovoiman käyttöä. Saastuttavista turve- ja kivihiilivoimaloista on hankkiuduttava eroon samoin kuin ydinvoimasta. Kaupungin rakennetta on tiivistettävä ja asunnot on jatkossa kaavoitettava julkisen liikenteen yhteyksien varrelle. Liikkuminen tulee jatkossa perustua julkisten käyttöön, kattavaan pyörätieverkostoon ja sähköautoiluun. Kaupungin keskustasta on tehtävä autoton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuntojen lämpötilaa voi ihan hyvin laskea 3-4 astetta eikä juuri huomaa ja jos huomaa niin siihen kyllä pian tottuu ja se on terveellisempää verenkierron kannalta. Tämän seurauksena säästetään energiaa 20-27 % mikä on todella paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoret äänestäjät tekevät vielä äänestyspäätöksensä tunteella jolloin läpi saattaa päästä myös joitain höttö höttö teemalla vaaleihin lähteneitä ehdokkaita. Ihan hyvä haku sinänsä ehdokkailta kalastella ääniä opiskelijoilta. Sitten kun ikää tulee ja ymmärrys kasvaa, niin puolueen nimikin yleensä sitten vaihtuu eikä höttö mene enää läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se asiantuntemus vaiko nuoruuden innostus? ...kas siinä pulma.
Asiantuntemus asioihin on kyllä paljoltikin eri asia kuin koulutus. Ei koulutuskaan
siinä pahaksi ole mutta pelkkä koulutus ei tee asiantuntijoita kuntapolitiikkaan.
Eihän edes bisnesosaaminen tee asiantuntijaa politiikassa, kuten nykyinen hallituksemme
on asian toiminnoillaan osoittanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Oulun kaupunginvaltuustoon ponnisti näissä kuntavaaleissa viisi valtuutettua, jotka ovat olleet tai ovat edelleen aktiivisesti mukana Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toiminnassa." Äkkiseltään tulee mieleen neljä muutakin entistä oyy:läistä neljästä eri puolueesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopeasti katsoin myös valtuuston läpi, itse löysin vihiriäiden lisäksi viisi aktiivista OYY toimijaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän asioita ne nuoret naiset tuntevat eli mistä lienee kertynyt sitä asiantuntijakokemusta? Aika näyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:46
Herola piti kovinta hiihtovauhtia ja nousi kuudenneksi
20:46
Niskanen ei löytänyt parasta iskua yhdistelmäkilpailuun
20:45
Jenna Laukkanen ui EM-Skotlannissa toistamiseen pronssia – "Kauheaa sanoa, mutta tämä alkaa tuntua vähän rutiinilta"
20:36
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
20:00
Toppilan satamassa riitti työtä ja porinaa sotien jälkeen – satamapoliisilla piti kiirettä, kun satamajätkät riehaantuivat tappelemaan juovuspäissään Tilaajille
19:00
Vuosia sitten Haukiputaalla ihmeteltiin puhki kuluvia veneenpohjia, syyksi selvisi mustaliuskeen aiheuttama hapan vesi Tilaajille
18:39
Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein laitteisiin – Pohjois-Suomessa Huaweille ulkoistettu verkon operointia
91
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
64
HIFK kuritti taas Kärppiä – Rybarin ulosajo ja Leskisen HIFK-debyytti kuumensivat tunteita Raksilassa, yleisö pilkkalauloi ex-kärpälle
50
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
42
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
35
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
34
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla
23
Kaikki Rinteen kaatuneen hallituksen puolueet valmiita jatkamaan vanhan hallitusohjelman pohjalta –  "Kynnyskysymyksemme on, että kaikesta Rinteen hallituksessa sovitusta pidetään kiinni"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image