Puolet vihreistä val­tuu­te­tuis­ta on Oulun yliopiston yli­op­pi­las­kun­nan kasvatteja - joukossa kolme en­si­ker­ta­lais­ta

Janne Hakkaraisen mukaan Oulun yliopiston ylioppilaskunnasta ponnistaneiden valtuutettujen menestyksen taustalla on vahva eri alojen asiantuntijuus. KUVA: Maiju Torvinen
Kuntavaalit 2017 10.4.2017 11:31
Heidi Peltonen

Oulun kaupunginvaltuustoon ponnisti näissä kuntavaaleissa viisi valtuutettua, jotka ovat olleet tai ovat edelleen aktiivisesti mukana Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toiminnassa.

Yhteensä puolella kaikista kaupunginvaltuustoon valituista kymmenestä vihreästä puolella on taustaa ylioppilaskunnan aktiivisena jäsenenä.

Läpi päässeiden joukossa on kolme ensikertalaista: Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtaja Susa Vikeväkorva, työntekijä Henna Määttä ja vuonna 2013 hallituksen jäsenenä toiminut Jaana Isohätälä

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan viestintäasiantuntija Janne Hakkarainen, mikä on Oulun ylioppilaskuntataustaisten nuorten poliitikkojen menestyksen salaisuus?

– Ei tämä sinänsä yllätys ole, sillä ylioppilaskunnassa toimii paljon henkilöitä, joita kiinnostaa koulutus ja sivistys, Hakkarainen perustelee. 

Valtuustossa jatkavan Hakkaraisen ohella ylioppilaskuntataustaisiin konkareihin kuuluu myös uudelleen valittu OYY:n hallituksen puheenjohtajana vuonna 2011 toiminut Jenni Pitko.

Olisi mukava uskoa, että minun ja Jennin esimerkki on inspiroinut muita. Kollegani (Henna Määttä) nyökkäilee tuossa vieressä, Hakkarainen toteaa.

 

Vihreät Linnanmaan suosituin puolue

Hakkaraisen mukaan ylioppilaskuntataustaisten menestys kuntavaaleissa voi johtua myös kaikkien ehdolla olleiden vahvasta asiantuntijuudesta. 

– Meillä on kaikilla oma ekologinen lokeromme, eli emme kilpaile keskenämme äänistä.

Hakkaraisen mukaan hän on yhdenvertaisuusasioiden, Pitko kaupunkisuunnittelun, Määttä ja Vikeväkorva varhaiskasvatuksen ja Isohätälä kansainvälisten asioiden asiantuntija.

Vihreät keräsivät Linnanmaan alueella yhteensä 27,6 prosenttia annetuista äänistä. Hakkaraisen mukaan taustalla vaikuttaa myös vihreiden aktiivinen kampanjointi yliopistolla ja sen läheisyydessä

Tulevalla valtuustokaudella Hakkarainen kertoo vihreiden nuorten pitävän kiinni siitä, että koulutuksen ja sivistyksen laatu pysyy korkealla.

– Mielestäni rakennetta tulee uudistaa, mutta laadusta tulee pitää kiinni, Hakkarainen summaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onnittelut uusille vihreiden valtuutetuille. Eiköhän vihreiden poliittinen agenda ole ihan asiallinen ja toteuttamiskelpoinen. En kuitenkaan tunne sitä tarkemmin, koska en ole tutustunut siihen, ainakaan vielä. Haluttaisi kovasti tietää uusien valtuutettujen kannat etenkin energiapolitiikkaan, kaupunkisuunnitteluun ja liikenteen kehittämistarpeisiin. Mielestäni vihreiden kannanotot energiahuollon kehittämiseen eivät ole olleet realistiset. Entä muut edellä mainitut kohdat? Vastauksia kaivattaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Energiahuolto toteutuu lisäämällä tuuli- ja erityisesti aurinkovoiman käyttöä. Saastuttavista turve- ja kivihiilivoimaloista on hankkiuduttava eroon samoin kuin ydinvoimasta. Kaupungin rakennetta on tiivistettävä ja asunnot on jatkossa kaavoitettava julkisen liikenteen yhteyksien varrelle. Liikkuminen tulee jatkossa perustua julkisten käyttöön, kattavaan pyörätieverkostoon ja sähköautoiluun. Kaupungin keskustasta on tehtävä autoton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuntojen lämpötilaa voi ihan hyvin laskea 3-4 astetta eikä juuri huomaa ja jos huomaa niin siihen kyllä pian tottuu ja se on terveellisempää verenkierron kannalta. Tämän seurauksena säästetään energiaa 20-27 % mikä on todella paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoret äänestäjät tekevät vielä äänestyspäätöksensä tunteella jolloin läpi saattaa päästä myös joitain höttö höttö teemalla vaaleihin lähteneitä ehdokkaita. Ihan hyvä haku sinänsä ehdokkailta kalastella ääniä opiskelijoilta. Sitten kun ikää tulee ja ymmärrys kasvaa, niin puolueen nimikin yleensä sitten vaihtuu eikä höttö mene enää läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se asiantuntemus vaiko nuoruuden innostus? ...kas siinä pulma.
Asiantuntemus asioihin on kyllä paljoltikin eri asia kuin koulutus. Ei koulutuskaan
siinä pahaksi ole mutta pelkkä koulutus ei tee asiantuntijoita kuntapolitiikkaan.
Eihän edes bisnesosaaminen tee asiantuntijaa politiikassa, kuten nykyinen hallituksemme
on asian toiminnoillaan osoittanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Oulun kaupunginvaltuustoon ponnisti näissä kuntavaaleissa viisi valtuutettua, jotka ovat olleet tai ovat edelleen aktiivisesti mukana Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toiminnassa." Äkkiseltään tulee mieleen neljä muutakin entistä oyy:läistä neljästä eri puolueesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopeasti katsoin myös valtuuston läpi, itse löysin vihiriäiden lisäksi viisi aktiivista OYY toimijaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän asioita ne nuoret naiset tuntevat eli mistä lienee kertynyt sitä asiantuntijakokemusta? Aika näyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:41
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
22:07
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
22:01
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
21:53
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
20:37
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä
20:14
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
19:18
Koronaviruksen tartuntariskin takia nuohoustakin suositellaan lykättäväksi, jos se ei ole välttämätöntä
96
SDP nosti hurjasti kannatustaan ja on nyt Suomen suosituin puolue, kertoo Alman kysely – Perussuomalaiset menetti suosiotaan ja putosi kärkipaikalta
58
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
37
Koronakuolemia tuli neljä lisää, menehtyneiden kokonaismäärä on Suomessa nyt 17 – Oulussa kaksi potilasta pääsi sairaalasta
33
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
21
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
19
Kysyimme, leviääkö korona Oysin yhteispäivystyksessä – "Hyvin meille uskaltaa tulla"
18
Hallituksen tuoreet linjaukset: Länsirajan liikennettä kiristetään, koulujen etäopetus jatkuu toukokuun puoliväliin saakka

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on ohut lumipeite.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

31.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image