Kotimaa

Presidentti Niinistö kommentoi Oulun rais­kause­päi­ly­jä MTV:lle: "Ne järkyttävät jokaista, jolla on rahtuakaan in­hi­mil­li­syyt­tä"

Presidentti Sauli Niinistö on järkyttynyt Oulussa julki tulleista seksuaalirikoksista, jotka ovat kohdistuneet lapsiin. KUVA: TONI REPO
Kotimaa 4.12.2018 19:31 | Päivitetty 4.12.2018 19:41
Anna Leinonen

Oulussa on tullut viime päivinä julki useita törkeitä seksuaalirikoksia, jotka ovat kohdistuneet lapsiin.

Presidentti Sauli Niinistö sanoo MTV:lle, että rikosepäilyt järkyttävät niiden täydellisen epäinhimillisyytensä vuoksi.

– Ne järkyttävät jokaista, jolla on rahtuakaan inhimillisyyttä, Niinistö kirjoittaa MTV:lle sähköpostitse lähettämässään kommentissa.

Presidentti toteaa, että oikeus koskemattomuuteen kuuluu Suomen yhteiskunnan perusarvoihin ja niitä pitää jokaisen noudattaa. Hänen mukaansa täytyy varmistaa, että Suomi on jatkossakin oikeudenmukainen ja turvallinen maa.

– On osoitettava lujuutta, jotta kykenemme entistä tiukemmin ehkäisemään pahaa, presidentti kirjoittaa.

Oulun poliisi kertoi lauantaina, että käräjäoikeus on vanginnut seitsemän ulkomaalaistaustaista miestä epäiltynä törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä sekä törkeistä raiskauksista. Uhri on alakouluikäinen tyttö.

Epäillyt rikokset olivat tapahtuneet yksityisasunnoissa useiden kuukausien aikana tänä vuonna. Uhri ja vangitut miehet eivät tunteneet ennestään, eikä heidän välillään ole sukulaisuussuhdetta.

Lisäksi poliisi tutkii kahta muuta tapausta, joissa alaikäisten tyttöjen epäillään joutuneen törkeiden seksuaalirikosten uhreiksi Tuirassa 16. ja 17. marraskuuta. Tapahtumat ovat toistensa kaltaisia. Epäillyt rikokset tapahtuivat puistossa. 

Vuonna 1994 syntynyttä ulkomaalaistaustaista miestä epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Hänet on vangittu.

Toisessa tapauksessa epäiltynä on vuonna 1995 syntynyt ulkomaalaistaustaien mies, jonka poliisi otti kiinni maanantaina. Häntä epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oulun poliisi kehotti tiistaina nuoria tyttöjä ja heidän vanhempiaan varovaisuuteen sosiaalisessa mediassa. Poliisin mukaan ulkomaalaistaustaiset miehet ovat ottaneet somessa yhteyttä nuoriin tyttöihin. Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (32)

Jospa media seuraisi, paljonko tämä rikosjuttu maksaa veronmaksajille, kun jokaisella on jo nyt avustaja, jolle maksetaan valtion varoista kulut ja palkkio. Eli pakkokeinovaiheen istunnot, käräjäoikeuskäsittely, hovioikeuskäsittely ja muutoksenhakuluvan haku KKO: ssa ( eivät saane kylläkään, mutta näin vaan tehdään ” päämiehen etu vatii”). Nämä palkkioasiat aina julkisia tietoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päättäjät kommentoivat kauheaa, järkyttävää, niin on, todella on. Nyt on korkea aika ja viimeinen mahdollisuus toimia, joten tehkää jotakin!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei puheet riitä, Sauli, nyt pitää tehdä ja nopeasti. Tämäntyyppiset ongelmat olivat tiedossa aikoja sitten mutta mitään ei ole tehty asian eteen. Tyhmä on se joka ei ole asiaa aikoinaan tajunnut, esimerkki löytyy länsinaapurista. Rajat auki kaikille ja tervetuloa tänne veronmaksajien piikkiin, siinä idiotismia kerrakseen. Oikeita pakolaisia on vain murto-osa kymmenistä tuhansista tänne tulleista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on kauheaa lapsiin kohdistuvaa toimintaa. Näiden nuorten miesten pitää kiinnostua aikuisista vapaista naisista ja perustaa perheet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

karkotusprosessi valituksineen kestää vankeustuomion julistamisen jälkeen keskimäärin noin 2-3 vuotta. siiis 2-3 vuotta siihen kun karkotus on täytäntöönpantavissa. Toinen luku onkin sitte se kun palautettavan maan viranomaiset ei huoli omiaan takaisin asiakirjojen puutteiden takia..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi Halla-aho on kärkipoliitikoistamme ainoa joka osasi ennustaa kaiken tämän jo vuosia sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naapurit tohtivat puhua vain hyvvää .
Meillä on kuitenkin presidentti,joka ei pelkää rasismikorttia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puheet eivät riitä vaan jämäkät toimet heti käytäntöön ja laki huomattavasti kovemmaksi lasten raiskaajille ja hyväksikäyttäjille oli sitten ulkomainen tai kotimainen raakile.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieraanvaraisuuttamme on käytetty väärin. Kulttuurierot ovat koskemattomuuden osalta täysin erilaiset, joten pelisäännöt olisi tullut tehdä selväksi heti kutsuttaessa vieraita maahamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja toisaalta suomalaiset lapset on niin sinisilmäisiä että heillä ei ole aavistustakaan kuinka pahoja ihmiset voivat olla. Joka paikassa toitotetaan suvaitsevaisuutta erikulttuureja kohtaan mutta vaaroista ei puhuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä me aikuisetkin olemme sinisilmäisiä ja lapsena emme tajuneet mitään
eikä meille opetettu ollenkaan että varokaa, vaan saimme kuulla että aikuisille pitää
olla kohteliaita ja auttavaisia. Vanhemmat kuvittelivat että näin on parasta.
Nyt näyttää kuitenkin siltä että viranomaiset ja lehdistö on samalla linjalla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotta totuus ei unohtuisi niin ei tästä mitenkään voi lapsia ja nuoria syyttää vaan noita hyväksikäyttäjiä. Lasten pitää saada olla lapsia.

Jotakin meidän pitää muuttaa jottei tämä jatku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sauli sentään saa suunsa avatuksi tapahtuneesta, odottaisinkin koska feministit ja vihervasemmistolaiset uskaltavat sanoa jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hänen mukaansa täytyy varmistaa, että Suomi on jatkossakin oikeudenmukainen ja turvallinen maa.

– On osoitettava lujuutta, jotta kykenemme entistä tiukemmin ehkäisemään pahaa, presidentti kirjoittaa."

Viktor Orbanilla voisi olla neuvoja siihen kuinka lujuutta on osoitettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Reilua. Suomen Kokoomustaustaista globalistikannattajapresidenttiä, jolla on Ylen mukaan jopa 90% kannatus, saa vain positiivisesti peukuttaa. Negatiivisiä sanomisia olisi useallakin, mutta sellaista ei luotettavassa Kaleva-mediassa sallita. Tosi hienoa sananvapautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunteeko päättäjät vähitellen syyllisyytä tekojensa seurauksista?
Puristaako rintaa kun enemmän ja enemmän tulee ilmi meihin kohdistuvaa
halveksuntaa ja aiotteko jotakin tehdä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

101
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
92
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
79
Kiikelin Allas Sea Poolin hanke voi siirtyä vuodelle 2020 ­– ”Varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä”
59
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
42
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
32
Helsingin poliisi siirsi poliitikkojen paritusjuttua penkoneen poliisin toiseen tehtävään – Rikoskomisariolta vietiin tehtävä talousrikosyksikön johdossa
29
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image