Kotimaa

Poliisi epäilee kolmea ul­ko­maa­lais­mies­tä lapseen koh­dis­tu­neis­ta sek­su­aa­li­ri­kok­sis­ta – kiinniotot tehty Helsingissä

Poliisi on ottanut kolme miestä kiinni epäiltynä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Kiinnitotot on tehty Helsingissä. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 13.1.2019 10:31 | Päivitetty 13.1.2019 15:30
Minna Akimo

Poliisi ei kerro uhrien määrää. Kiinniotto on tapahtunut lauantai-iltana.

Kolme ulkomaalaista miestä on otettu kiinni lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Kiinniotto on tapahtunut Itä-Helsingissä lauantai-iltana.

Helsingin poliisi on tiedottanut tapauksesta vähän, eikä poliisi ole kertonut uhrien määrää tai heidän ikäänsä. Poliisi on vahvistanut ainoastaan epäiltyjen kiinnioton STT:lle sunnuntaina.

Poliisin tutkinnassa olevan tapahtumasarjan epäillään tapahtuneen viimeisen kahden kuukauden sisällä.

Järkyttävät rikokset paljastuivat ensin Oulussa

Oulussa tutkitaan parhaillaan useita alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksia, joiden tekijöiksi epäillään ulkomaalaisia miehiä. Ainakin osa epäillyistä on tullut maahan turvapaikanhakijoina.

Oulun poliisi tiedotti perjantaina tutkivansa neljää uutta tapausta, jossa kyse on lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tämän lisäksi poliisin tutkinnassa on viisi erillistä tapausta, jossa on kyse samoista rikoksista.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.), pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) vierailivat lauantai-iltana Oulussa kuulemassa kaupungin johtoa ja virkamiehiä siitä, mihin toimiin kaupungissa rikosaallon vuoksi ryhdytään.

Ministerit lupasivat lisäresursseja ja muuta tukea Oululle, jotta tapaukset saadaan selvitettävä.

KRP:n rikosylikomisario Sari Sarani on sanonut useissa mediahaastatteluissa, että nyt esiin tulleet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu, sillä suurin osa lapsiin tai nuoriin kohdistuneista seksuaalirikoksista jää pimentoon.

Vaatimukset lain koventamisesta alkoivat heti

Oulussa esiin tulleet tapaukset ovat herättäneet myös vaatimuksia seksuaalirikoksista annettavien tuomioiden kiristämiseksi.

Kansanedustaja, eduskunnan naisverkoston puheenjohtaja Tytti Tuppurainen sekä sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin molemmat vaativat eilen lauantaina, että seksuaalirikoksista annettavien tuomioiden vähimmäisrangaistuksia on kiristettävä.

Tuppurainen vaati myös sitä, että jo nyt voimassa olevaa ulkomaalaislakia on sovellettava.

Ulkomaalaislain mukaan rikoksesta tuomittu ulkomaalainen voidaan karkottaa maasta.

Hän muistuttaa myös, että jo nyt ulkomaalaislaki mahdollistaa sen, että rikoksen tehneet ulkomaalaiset voidaan karkottaa maasta.

– Tätä lakia on nyt sovellettava, Tuppurainen sanoi Lännen Median haastattelussa.

Oulussa vieraillut pääministeri Juha Sipilä totesi, että karkottaminen ei välttämättä toimi, koska jotkut maat eivät ota rikoksia tehneitä vastaan.

Sipilän mukaan jatkossa palautussopimuksia pyritään selkiyttämään.

Juttua muokattu kello 15.30: Uutisen kommentointi on päättynyt. 

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (103)

Vuosia sitten tuttavalta oli lähtenyt baarissa jalat alta. Auttajat olivat puhuneet murtaen suomea ja raahaamass häntä ulos. Onneksi kaverit huomasivat mitä oli tapahtumassa. Poket olivat vaan naureskelleet. Tällaista on sattunut jo vuosikausia. Tuttu taksikuski kertoi, että vastaavaa tapahtuu paljon mm. oulussa. Raiskaaminen on sotatoimi, jolla häpäistään vihollisen naisväki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksikään näistä oulun raiskauksista ei olis jäänyt tekemättä, vaikka tuomiot olisivat kovempia. Siinä Tupurainen monen muun poliitikon ohella on ehdotuksineen ihan hakoteillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti seuraavissa Eduskuntavaaleissa keskusta ei saa Yhtään edustajaa pohjoisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tähän päälle löytyy vielä perhekodeista jotain hyväksikäyttötapauksia tai raiskauksia, niin hyvin menee. Nettifoorumeilta kun lueskelee sijoitettujen kertomuksia, niin kyllä alkaa pahalta näyttämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä nyt alkaa stadilaisiakin kiinnostaa ,kun ongelma on omallakin takapihalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä kehtaa Iltalehden haastattelussa asiantuntevasti lausua, ettei tämä oulun uhrimäärä ole mitenkään yllättävän suuri! Pitäiskö se saada vieläkin suuremmaksi, että pääministerikin heräisi huolehtimaan kansalaistensa turvallisuudesta. Mistähän me keksittäis lisää tekijöitä. Katsotaan mitä keskustalaiset saavat oulussa nyt aikaiseksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole vanhempien ja raiskattujen lasten vika, että joutuvat raiskatuksi. Täällä vain hoetaan valistuksen piikkiin, mutta Suomessa tulee olla KOSKEMATTOMUUDEN VAPAUS ja varsinkin lapsella. Tämä on aivan selvä asia, eikä siinä ole mitään vaihtoehtoja.

Toinen huomio on se, että jos hakee turvapaikkaa ja sen jälkeen tekee myöntäjän maassa törkeitä rikoksia, niistä tulee joutua vastuuseen ja sen jälkeen KARKOTUS välittömästi. Jos ei itse ymmärrä ihmisarvon koskemattomuutta, ei pysty elämään tässä yhteiskunnassa.

Kolmas huomio on se, että monet maahanmuuttajat ovat kertoneet, että kyllä Suomessa tietää ja tuntee yhteiskunnan pykälät, jos ne vain haluaa ymmärtää ja noudattaa niitä eli tämä ei ole kulttuurellinen piirre, kun asiat on kerrottu tuleville aivan selvästi ennakkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko osa nettimaailmaan koulutetuista vihapuhepoliiseista ryhtyä seuraamaan myös maahanmuuttajien nettikäyttäytymistä? Heillä olisi valmis koulutus ja taidot puuttua mahdollisiin väärinkäytöksiin ja tässä olisi vain voittajia, eihän maahanmuuttajatkaan halua maineensa pilaamista näillä ikävillä tapauksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junaan on turhaa yrittää nousta kun se on jo ohittanut aseman.

Rangaistusten koventaminen tuskin tehoaa seksuaalirikoksiin. Resurssien lisääminen ehkä pitää suuremman osan tyttölapsista poissa kaduilta.

Ongelman ydintä yritetään sulkea pois aivan kuin koulukiusaamista: Siirretään kiusattu oppilas eri kouluun kun kiusaajat pitäisi siirtää pois.

En jaksa uskoa, että nämä rikokset loppuisivat muuten kuin poistamalla potentiaaliset tekijät Suomesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupungin päättäjien on syytä selvittää onko sen toiminnoilla ollut vaikutusta Oulussa tapahtuneisiin järkyttäviin tapahtumiin . Syy niihin on aina tekijöillä, mutta mitkä kaikki asiat ovat vaikuttaneet uhriksi joutumiseen. Eikös Oulussa käytetä perusopetukseen rahaa todella vähän verrattuna muihin kuntiin. Opetustuntimäärä on Oulussa vähin mahdollinen, luokkakoot suuria, koulut suuria, tukihenkilöstöä vähän, psykologeja ja kuraattoreja vähän, opettajien työaikaa menee muuhun kuin opetukseen ja kasvatukseen kohtuuttoman paljon, ym. Mielenterveyspalveluihin on hyvin vaikea päästä ja lastensuojelussa on puutteita. Kaikki nämä vaikuttavat lasten ja nuorten elämään todella negatiivisesti. Oulussa on myös paljon huono-osaisten alueita. Tuntuu, että rahaa Oulun kaupungilla on laittaa Laanaojan valaistuksiin, valtaviin pyöräilybaanoihin, kulttuurikaupunkihankkeeseen, ym. ja sanotaan mm., että imagon vuoksi on näin tehtävä. Eiköhän siinä imagot ole menneet, kun katsoo noihin järkyttäviin tapauksiin ja lasten ja nuorten kohteluun. Kyllä kaupunkilaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen on panostettava ennen muita, ei pakollisia, asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten olisi pitänyt lähteä hallituksesta 2015 ilman muuta, mutta Soini ei sitä tehnyt, koska ministerinä olo oli mukavaa, ja sen johdosta puolue hajosi, koska persujäsenet eivät tätä hyväksyneet. Näinhän se meni ja Halla-aho tuli valtaan. Puoluetta hoettiin rasistiksi tähän päivään asti, mutta nyt siitä ollaan oltu kovin hiljaa muissa puolueissa.

Nyt joka puolue huutaa, että nykyinen lainsäädäntökin sen sallii, ainakin Tuppurainen, mutta sitä ennen huudettiin vielä enemmän, että ei saa olla liian helposti karkottamassa, ja kun siellä entisessä maassa joku uhkailee. Vihreät tekivät jopa lentoterroria, kun yrittivät pysäyttää rikollisen pakolaisen kuljettamisen pois Suomesta.

Höpö ja höpö, pakolaispolitiikka epäonnistui todella tältä hallitukselta ja koko Euroopalta. Suomi oli tässä todella iso kärsijä kiitos Orpon ja nyt tämän Mykkäsen, joka on mykkänä ollut koko ajan, vaikka ongelmia on ollut ja isosti tiedossa. Nyt, kun vaalit ovat tulossa, ollaan niin kiinnostuineita, että. Luullaanko, että kansa ei näe päättäjien läpi, luullaanko todella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku on muninut homman. Persut oli silloin hallituksessa ku soppa syntyi tämä on sitä populismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa lukea Mika Koskisen juttu IL:stä. Puolivuotta sitten olisi voinut joutua rasismitutkintaan ko. jutusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehkää jotain, älkääkä "vaatiko" ja "voivottako". Ongelma on ollut tiedossa vähintään 4 vuotta. Ja hallitus ei ole tehnyt yhtään mitään. Syy sinne missä se on, ja karkotukset käyntiin. Mutta vaalilätinää ja irtopisteitä nyt vain odotettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajatella, että kotouttamisen nimissä on viranomaisten toimesta viety maahan tulleita nuorukaisia ja aikuisia miehiä tutustumaan päiväkotien ja ala-asteiden lapsiin. Olisiko liikaa toivottu, että tämä lopetetaan nyt? Vai aiotaanko tätä jatkaa tai jopa lisätä? Viimeksimainitun toimintalinjan puolestakin on viime päivinä julkaistu poliitikkojen lausuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääsyylliset ministerit Orpo ja Sipilä saattavat joutua vastaamaan tekosistaan oikeuden edessä , kunhan ministerin tittelit lakkaavat
suojelemasta heitä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken aikaa olen ihmetellytkin, onko vain Oulu ainoa paikka, missä tätä tapahtuu. Suren, kun ajattelen, mitä ne lapset ovat joutuneet kokemaan. Vanhemmat, ihan oikeasti kontrolloikaa lasten somettamista, myös poikien. Ainakin on sitten yrittänyt ennalta estää tämän kaltaisia tapahtumia. Selittäkää lapselle ja nuorelle, että teette sen huolehtimisen ja rakkauden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä saa mitä tilaa ja tilaajathan me kaikki tiedämme. Selittelyn mestarit kokoontuivat eilen Ouluun. Yksi oli kuitenkin poissa. Petteri länsirajan nouseva tähti lymyili piilossaan. Ehkä oli syytäkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (103)

Uutisvirta

17:32
"Vihamotiivilla olevaa rasistista häiriköintiä ja uhkailua" –  Poliisi epäilee, että "Husu" Husseinia on vainottu pidempään
16:43
Postialan neuvotteluissa päästiin pieni askel eteenpäin ilman läpimurtoa – lakko jatkuu, seuraavat neuvottelut perjantaina
16:02
Trumpin virkarikostutkinta siirtyy tänään televisioon – Julkiset kuulemiset alkavat kello 17 Suomen aikaa
15:59
Henkilöauto törmäsi kuorma-autoon Pyhännällä, äiti ja lapsi vietiin sairaalaan tarkastukseen
14:58
Ilmastoaktivisti Greta Thunberg takaisin kohti Eurooppaa – saa kyydin australialaisten maailmanmatkaajien katamaraanilla
14:42
Mikkola nousee Kärppien päävalmentajaksi Mannerin jälkeen – edustusjoukkueen ja A-nuorten valmennustiimit jatkavat ensi kaudella samassa muodossa
14:29
Poliisi epäilee paritusrikosta Kajaanissa ja kahdella pienemmällä paikkakunnalla – "Madame" majoitti liiketiloissaan kielitaidottomia, seksuaalipalveluja myyneitä naisia
188
Linnanmaalla, keskustassa vai jossain muualla? Kerro meille, missä Oulun yliopiston pitäisi sijaita
62
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
47
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
38
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
32
Oulussa kehitetty kasvomaksaminen käytössä noin 2 000 kokeilijalla – maksutapaa testattu kahdeksassa kahvilassa
24
Tatuointi- ja kestopigmentointiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita – saattavat aiheuttaa syöpää tai haitata lisääntymistä
23
Uudet kaistat helpottavat Limingantullin liikennettä – uuden alikulun päällystys ja kivettäminen jäivät ensi kevääseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Olin aikanaan ammattiliiton jäsen. Ei mulla valittamista, hyvin menee. Lue lisää...
ONNELLINEN.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image