Oulu

Pääministeri Sipilä Oulussa: Tilastot kertovat, että alaikäisiin kohdistuu viisi sek­su­aa­li­ri­kos­ta joka päivä – "Jokainen niistä on liikaa"

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) arveli, ettei nykyinen eduskunta ehdi käsitellä kaikkia seksuaalirikoksiin liittyviä lakimuutoksia. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 12.1.2019 20:34 | Päivitetty 13.1.2019 10:19
Ulla Jäske

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) vierailivat lauantai-iltana Oulussa keskustelemassa kaupungin johdon ja poliisin kanssa Oulussa tapahtuneista lukuisista epäillyistä seksuaalirikoksista.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) arveli, ettei nykyinen eduskunta ehdi käsitellä kaikkia seksuaalirikoksiin liittyviä lakimuutoksia. KUVA: Jarmo Kontiainen

Sipilä arveli, että yksi syy siihen, miksi juuri Oulussa on tullut ilmi niin paljon rikosepäilyjä, voi olla siinä, että Oulussa on toiseksi eniten peruskouluikäisiä.

Hän totesi, että poliisi on tehnyt kaupungissa hyvää työtä.

Median tiedotustilaisuudessa molemmat totesivat, että seksuaalirikosten rangaistuksia on jo kovennettu, mutta työtä on edelleen jäljellä. Mykkäsen mukaan osa lakimuutoksista jää seuraavalle eduskunnalle.

Vuoden alussa voimaan astunut karkotusten helpottaminen ei välttämättä kuitenkaan toimi, sillä jotkut maat eivät ota rikoksia tehneitä vastaan. Sipilän mukaan palautussopimuksia pyritään jatkossa selkiyttämään.

Hallitus aikoo olla lähiaikoina tiiviissä yhteistyössä Oulun kaupungin edustajien kanssa ja hallitus on valmis antamaan kaupungille kriisiapua ja -tukea; hätäkokoukselle ei kuitenkaan ole tarvetta.

Sipilä sanoi lukeneensa, että alaikäisiin kohdistuu viisi seksuaalirikosta päivittäin.

– Jokainen niistä on liikaa.

Sipilältä myös kysyttiin, miten suomalaisten miesten tekemiin seksuaalirikoksiin suhtaudutaan. Sipilä vastasi, että tuomioiden koventaminen koskee kaikkia, myös suomalaisia miehiä.

Hän myös lupasi, että nettipoliisitoimintaa tullaan vahvistamaan.

Kummallekin ministerille oli selvää, että koskemattomuus on jokaisen oikeus eikä sitä saa kukaan rikkoa.

Juttua muokattu 13.1. kello 10.19: Uutisen kommentointi on päättynyt. 

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (53)

Kirkko ja valtaa pitävät katsokoot toisiaan silmiin jos enään pystyvät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ei toimi viranomais- ja koulun yhteistyö, kun on vuosikymmenien ajan peitelty
uskonnollisten yhteisöjen insesti ja pedofiili touhuja.
Nyt homma räjähti käsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maasta heti tekijöille sitä mukaan kun tekijä selviää. Eikä ikinä paluuta Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän kommentti Oulun yläkouluikäisten tyttöjen suuresta määrästä ja raiskauksia 5 päivässä ovat insinööritaidon huippua. Poliitikon vastuunpakoilua. Selitykset ei auta, Kuka siellä Oulussa kantaa vastuuta lapsiperheiden ja nuorten hyvinvoinnista, päihdehuollosta, nuorison ajanvietteistä. Onko se Valkea ainoa paikka tytöille.Seksi ja päihdevalistusta kouluihin, korttelipoliiseja Ouluun. Oulun ihmisroskapäättäjilläkin on peiliinkatsomisen paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisenlaista turvapaikiapolitiikkaa noudattamalla, niitä olisi 2kpl vähemmän joka ainut päivä. Tämäkin selviää tilastoista. Niihin sinä Herra pääministeri olisit voinut suoraan vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Voisitko lyödä faktatietoa esiin ? väittämällesi 5- seksuaalirikosta päivässä?? muutoinkin kuin Oulussa ilmenneet seksuaalirikokset. Ei tuulesta temmatut luvut tuo päivänvaloon mitään, haluatko vain pönkittää omaa egoaan.
Nettipoliisillekko löytyy resursseja? muttei kentällä työskenteleville poliiseille? , kun "ymmärrän" että kentällä poliisi kohtaa fyysistä väkivaltaa enemmän kuin että netissä "virtuaalisesti" .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syksyn aikana tapahtuneet rikokset saivat pääministerin vanhaan kotikaupunkiinsa ilmoittamaan, että joka päivä tapahtuu viisi lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosta. Ei pahoittelua uhreille, lasten läheisille jne. Jäi vain mieleen Sipilän puheesta, että tavanomaista! Lopuksi totesi, että jokainen on liikaa, jonka jokainen tavallinen tallaaja ymmärtää. Ei iso nuorten ikäluokka ole syy raiskauksiin. Taisi huoli iskeä vaalituloksesta. Heräsivät muutkin pohjoisen kansanedustajat vaatimaan kovistuksia tekijöille, kun vaalit ovat ovella. Kaikki ei ole Oulussa kohdallaan, kun päivittäin on vain huonoja uutisia. Valkea on rakennettu oikeaksi kutupaikaksi. Sitä se lienee huumeen välittäjille. Poliisit saivat ministereiltä kiitosta, vaikka yksi tekijä on pidättämättä. miksi? Vai ei ole ajankohtainen. Oulun poliisin toiminnasta voin kertoa, että ilmoitin rattijuoposta. Poliisi totesi, että ellet lähde todistajaksi, niin kyllä Pietari korjaa rattijuopon. Vanhempana ja isovanhempana kyllä ajattelen, että usein korjaaja tulee jollekin muulle tiellä liikkujan ennen juoppo kuskia. Huolettaa elämä kaupungissamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivi Nerg on ollut kovin hiljaa eikä mediakaan pyydä häneltä mitään kommenttia. Nerg oli juuri se henkilö joka rauhoitteli Suomen kansaa, että tulijoiden suhteen ei ole mitään hätää ti pelättävää koska Sisäministeriö ja Migri tietävät kyllä kaikkien taustat. He kuulemma tiesivät ketä tänne tuli. No eipä ole Nerg paljon kommentoinut asiaa. Siirtyi vain toiseen suojatyöpaikkaan ja pesi kätensä koko sotkusta. Sillä lailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei olekaan tarpeen saada kymmeniä lakiuudistuksia, vaan saada tämä Oulun tilanne loppumaan heti ja just! Tämä hätä vaatii nopeaa toimintaa, ei vuosien justeeraamista. Eli tiukat ohjeet palautuksiin, ei kait mekään pidä rikollisia täällä, menkööt kotimaihinsa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putetaan Valkean alakerran katutason seinät pois ja tehdään kylmä käytävä ilman istuimia.
Paikka rauhoittuu eikä myymälätila pienene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla mistä ongelmia vähättelevä tilasto, että raiskataan 5 päivässä, on luettavissa. Epäilen vahvasti että kyseessä on sopivasti tehty arviotilasto.
Toivon että ihmiset osaavat äänestää oikein seuraavissa vaaleissa. Ei tämä kotouttamisella ja toivomalla lopu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaikki sisältää suurimpana ryhmänä mm. pyllylle läpsyttelyjä ja ikätasoon nähden sopimatonta puhetta, joista selviää sakoilla mikäli etenevät käräjille asti. suurin osa ei etene, vaan "5 päivässä" on epäiltyjen tilasto. poliisin tai muun viranomaisen tietoon tulleesta läpsyttelystä on siis vielä pitkä matka syytteeseen ja vielä pitempi matka tuomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni kommenttisi on pahantahtoinen ja kaunainen, sillä pääministeri kaiketi halusi tuoda vain esille, että meillä tulee ilmi peräti viisi alaikäisiin kohdistuvaa seksuaalirikosta päivittäin. Tätä kutsutaan suhteellistamiseksi. Jo luku viisi on järkyttävä, vaikka tuskin sekään kertoo vielä todellisuutta. Sen sijaan sinä annat ymmärtää, että ko. rikokset johtuvat vain maahanmuutosta. Onneksi sentään pääministeri totesi, että lain kiristäminen koskee kaikkia, myös suomalaisia, jotka riikkovat lakia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuuttokeskustelu on ollut voimakkaasti polarisoitunutta aiemmin. Kritiikki on vaiennettu rasismina ja toisaalta toisessa päässä on menty syvään päähän sinisilmäisyydessä. Suvaitsevaisuuskasvatus ja nöyryys on ollut vahva osa suomalaisuutta. Nuoret ovat tulleet kosketuksiin äkillisesti uusien kulttuurien kanssa, eikä tietoa ole ollut tarpeeksi, missä kohtaa alkaa rikos. Vanhemmat eivät myöskään ole ehkä tienneet nuorten maailmasta.

Nyt moni politiikko puhuu lopulta reaalimaailman asioista, valitettavasti vahinko vain on jo tapahtunut ja viattomat nuoret tytöt saivat siitä kalliisti maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän siinä käy kun kaksi täysin erilaista sivilisaatiota törmää yhteen. Islamilaisesta maailmasta tullaan länsimaihin ja ongelmiahan siitä syntyy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asia ei parane ennen kuin poliisilla on oikeus, ja resurssit, tehdä valeprofiileja nettiin. Mikään muu ei hidasta kuin tieto, että kiinni voi jäädä. Ei suomalaisia eikä ulkomaalaisia jahtaajia vastaan. Tuomioiden korotus on "liian vähän liian myöhään".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sipilä sanoi lukeneensa, että alaikäisiin kohdistuu viisi seksuaalirikosta päivittäin."

Lähde tälle väittämälle, oi toimittaja hyvä? Mitä pääministeri on mennyt lukemaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaali/hinvointi ei ole määräajan ylittyessäkään täyttänyt tehtäviää. Avoimia toimia ei aina täyttetä. Säästoillä ei Oulussa ole hintaa. Sote ei näillä toimintamenetelmillä tule menestymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo Sipilä ymmärrä vieläkään, kantasuomalaisista täytyy saada syyllisiä vaikka tilastoja lukemalla, syytetään nyt ensin niitä, jotka ovat näihin tekoihin todistettavasti syyllistyneet, olivat sitten ulkomaisia tai kotimaisia, ja jätetään tilasto-arviot tutkijoille, kun näillä arvioilla ei vielä yhtään syyllistä oikeuden eteen saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

9:50
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä Pohjois-Pohjanmaan museoon ja hotelli Radissonin tiloihin
8:47
Amnesty: Siirtotyöläiset Qatarissa kuukausia ilman palkkaa – MM-kisojen rakennustöiden kuolonuhrit ja boikotit eivät ole vaikuttaneet epäkohtiin
8:00
Näin syntyvät kasvissyöjän kampasimpukat – Herkuttele hyvin myös pihlajanmarjoilla, palsternakalla ja syyssipuleilla Tilaajille
8:00
Sofi Oksasen odotettu uutuusromaani kertoo rumasta bisneksestä – kävimme kirjailijan kanssa hedelmöitysturismin tapahtumapaikoilla Ukrainan suljetussa kaupungissa Tilaajille
7:00
Kalen! kalluppi: Näytäkkö nää hyvältä?
7:00
Uotinen johdattaa sinkut pöytään – sokkotreffeillä vaivaava jännitys välittyy kotikatsomoon
7:00
Päivän leffapoiminnat: Kookospähkinälaukkaa päin historiaa – Monty Pythonin elokuva tipauttaa katsojan jakkaralta
41
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
29
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
20
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
17
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
11
Näin budjetti vaikuttaa arkeesi: Keskituloisen palkasta tippuu 160 euroa, autoilu kallistuu ja kotitalousvähennys laskee
7
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Kerran olen toyotan koeajanut ja jäi myös viimeiseksi. Miksi noin huonoja autoja edes tehdään. Lue lisää...
Jalmari100

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image