Kotimaa

Sdp:n va­ra­pu­heen­joh­ta­ja Sanna Marin: Oulun teot järkyttäviä ja vas­ten­mie­li­siä, rais­kaus­lain­sää­dän­töä muutettava

Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin vaatii raiskauslainsäädännön muuttamista. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 12.1.2019 14:34 | Päivitetty 12.1.2019 16:46
Marjo Oikarinen

Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin vaatii turvallisuudesta vastaavien viranomaisten resurssien vahvistamista, raiskauslainsäädännön uudistusta ja kriisiavun ohjaamista Oulun seksuaalirikosepäilyjen vuoksi.

– Tulevan vaalikauden alussa on valmisteltava parlamentaarinen ohjelma poliisien määrän johdonmukaiseksi lisäämiseksi, Marin vaatii sdp:n tiedotteessa.

Marin kuvaa Oulun tekoja järkyttäviksi ja vastenmielisiksi.

Marinin mielestä raiskauslainsäädännön uudistuksessa pitää nostaa vähimmäisrangaistuksia, määritellä raiskaus suostumuksen puutteen kautta sekä tiukentaa lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia.

Hän painottaa, ettei tilanne saa johtaa tekoon liittymättömien ihmisten leimaamiseen tai vihanlietsontaan.

– Rikoksiin syyllistyneiden on saatava kovat tuomiot, ovat tekijät ketä tahansa.

12.1. kello 16.45: Uutisen kommentointi on päättynyt.

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Ihmeteltävää, että puhuu vain rangaistuksista, ja unohtuu täysin millaisesta kultturista, nämä teot tehneet tulevat.

Siellä on täysin eri suhtautuminen naisiin kuin Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marin ei edelleenkään kelpuuta keinoksi parasta ennaltaehkäisevää tekoa, nimittäin haittamaahanmuuton rajoittamista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei raiskauslain muuttaminen näissä tapauksissa auta mitään. Eivät nämä tekijät luen Suomen lakeja. Kun joukossa on näitä, pitää tuomita vankeusrangaistuksiin ja passittaa takaisin lähtömaihin. Maahan tulolle tarkka valvonta. Pois tuomituilta Suomen kansalaisuus, jos heille on se annettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nykyisellä rikoslailla pärjätään. Asteikkoa riittää rangaistusten osalta, jos vaan uskalletaan käyttää sitä.

Lainsäädännön muutoksia tarvitaan turvapaikanhakijoiden osalta. Demarit ei vaan halua sitä ääneen sanoa, kun leimautuu rasistiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiukennettu on näitä lakeja ja niiden asetuksia kyllä. En tiedä sitten siitä, että mikäkä olisi sopiva oikea rankaisumuoto ja sen kesto. Olen syvästi murheellinen näistä uusista tapauksista. Tällaista ei pitäisi olla. Ja uusien tapausten tuleminen pitäisi kyetä paremmin estämään.

Sysään nyt vastuuta kouluille. Se on ainoa paikka, missä laajasti voisi tavoittaa niin epätoivottuja "uusia tulevia uhreja". Seksuaalikasvatusta pitäisi lisätä, ja laajentaa se käsittämään myös somea. Seksuaalikasvatus tulisi lisäksi aloittaa entistä aikaisemmin. Se tarkoittaisi 4. lk. eli 10 v.
Seksuaalikasvatus, ainakin se mitä minä koin, oli nsk. tauti-painotteista. Terveydenhoitaja esitti hyvinkin intiimejä kysymyksiä. Se ei ollut kovin hieno asia. Kuulin, että oppilaitten kertomukset olisivat olleet opettajien kahvihuone-jutustelujen aiheita. Ei siis todellakaan näin pitäisi mennä.

Moni jää niin hiljaa yksin. Eikä koskaan kerro missään koetuista kokemuksistaan. Taakka jää sitten kertymään, ja pahimmassa tapauksessa se romuttaa ja tuhoaa, koko orastavan elämän. Niin sanotusti pitkä terapiajakso saattaa taas paljon pelastaa. (viite: Soili Poijulan radiohaastattelu)

Halveksun syvästi niitä sellaisia, jotka ensin tulevat maahamme ja sitten osoittavat silkkaa sadismia, avuttomia nuoria tyttöjä tai ehkä poikiakin kohtaan. Lasten hyväksikäyttäjille ei sydämessäni sijaa löydy. Itse voisin olla ehkä isä jollekin, mutten Luojan Kiitos sitä ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MIlloin tämä poliitikkojen järkytys muuttuu konkretiaksi? Ihanko tosissaan Marin uskoo, että raiskauslainsäädännön muutoksilla olisi kyseiseen ongelmaan jotain vaikutuksia, montako raiskaustapausta uskot niillä ehkäiseväsi? Ihanko tosisssaan se tekijä ensin tutustuu raiskauslainsäädäntöön ja sitten miettii mahdollista tekoaan ja sen seurauksia ja punnitsee tekonsa kannattavuutta? Entäpä jos miettisit, miten nämä teot voitaisiin estää kokonaan, niin kenenkään ei tarvitsisi miettiä seurauksia. Tälle "järkytykselle" ja puuhastelulle nauraa jo taivaanvariksetkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö poliitikot osaa mitään muuta kuin "hoitaa" asioita silloin kun rikos on jo tapahtunut? Joko se hiljalleen kävisi mielessä, että tämmöistä tilannetta ei saa päästää enää muodostumaan missä maahamme on onnistunut pääsemään rikollisia. Rikokset torjutaan maan rajoilla eikä suinkaan maan sisällä. Kyllä, raiskausten tuomiot on syytä olla kovat, mutta meidän suomalaisten yhteiskunta ei kaipaa enää ainoatakaan uutta raiskausta kantaväestön suorittamien raiskausten lisäksi. Meillä on aivan riittäväsi ongelmia omien rikollisten kanssa, että rajan yli ei enää ainoatakaan uutta rikollista lisää tänne, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marin olisi tarttumassa muihin asioihin kuin nyt käsillä olevaan ilmiöön. Hallitus ja paikallispäättäjät tekivät ne päätökset (esim. esikotouttamisohjelma) joiden seurauksena nyt tapahtuneiden rikosten toteuttamisesta tuli helppoa. Taivastelu, oireiden hoito, muiden seksuaalirikostyyppien pohtiminen tai seminaarit eivät nyt asiaa auta. Tarvitaan tehtyjen virheiden tunnustamista, vaarallisten toimintatapojen ja rakenteiden purkua ja turvallisuuden konkreettista lisäämistä. Lähtökohdaksi se, että esillä on vasta jäävuoren huippu , eikä puuhastelu siksi nyt riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marin ikävä kyllä nyt sivuttaa sen tosiasian, että kyseessä ei ole millään muotoa lainsäädännöllinen ongelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maassa maan tavoin,kun tänne tullaan kerta apua hakemaan,niin pitäisi nöyränä kunnioittaa maan tapoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkehan voi vaatia, mutta rangaistusten koventaminen ei estä raiskauksia eikä auta noita lapsiparkoja lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanna Marin on tähän mennessä keskittynyt ilmastonmuutokseen ja Suomen velvollisuuksiin sen asian suhteen. Hienoa, että myöntää nyt olleensa askartelemassa suomalaisten toimenpiteistä täysin riippumattoman asian kanssa, eikä ihmisten jokapäiväiseen elämään vaikuttavien asioiden kanssa. Tervetuloa tänne reaalimaailmaan, jossa me äänestäjät elämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Politikotkin heräsivät vaalien alla. Aiemmin jos asioista puhui esim.rakentavasti niin kyse oli vihapuheesta ja koko yhteiskunta oli tällaisia henkilöitä vastaan. Nyt sitten onkin lupa turvapaikanhakijoista puhua ja kyseenalaistaa. Vaalien jälkeen kaikki unohtuu. Ei tule lakimuutoksia minkä tämäkin asia vaatisi jotta pahat ihmiset voisi poistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voihan hyvät hyssykät, eihän nämä raiskaukset lainsäädännöistä johdu, tottakai niitä voidaan kiristää, vaan kun nykyiset laitkin mahdollistavat paljon kovemmat tuomiot, jos niitä vaan halutaan käyttää, pätee tässä niin kuin monissa muissakin, täytyy puuttua ensin syihin, sitten vasta seurauksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rangaistuskäytäntöjä eli tuomioita on kovennettava. Esimerkiksi murhasta elinkautinen olkoon todellakin elinikäinen tuomio vankilassa ilman pääsyä vapauteen. Suomessa on aivan liian kevyet tuomiot rikoksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä vaan on se juttu, että tekohetkellä noita tuomioita ei mietitä, eli ei se pitkä tuomio ketään paranna eikä liioin mitään estä. Mutta toki edelleen vaaralliset ihmiset tulee pitää kiven sisässä. Odotan vaan, milloin ruvetaan keskittymään myös kotimaisiin tekijöihin, kas meitä kun on ystäväpiirissä monta, joiden elämä on pilattu, eikä tarvittu ensimmäistäkään maahanmuuttajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... tulevat, oletko valmis? Meillä kaikilla on mielipide. Mitkä noista mainituista toimista estävät ja ennaltaehkäisevät tapahtuneen kaltaista toimintaa, josta olemme nähneet poliisin mukaan jäävuoren huipun? Mitä konkreettista mielipiteistä seuraa ja kuka oikeasti tekee ne päätökset, joilla tapahtuneiden kaltainen toiminta saadaan kitkettyä pois?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image