Kotimaa

Päivi Räsänen harkitsee kirkosta eroamista – kirkon ryhtyminen Pride-kumppaniksi oli liikaa

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) kirjoitti arkkipiispalle avoimen kirjeen. Arkistokuva. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 18.6.2019 19:54 | Päivitetty 19.6.2019 7:37
Heikki Uusitalo

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo arkkipiispa Tapio Luomalle kirjoittamassaan avoimessa kirjeessä, että hän pohtii, voiko pitää evankelisluterilaista kirkkoa enää hengellisenä kotinaan. Räsänen on julkaissut kirjeen Uuden Suomen blogissaan. 

Räsäselle oli liikaa, että kirkko on Pride-tapahtuman virallinen kumppani. Entisen ministerin ja KD:n puhenjohtajan mukaan monet seurakuntalaiset harkitsevat nyt eroamista kirkosta. 

”Suuri joukko aktiivisia, Raamattua elämänsä ja uskonoppinsa auktoriteettina pitäviä kirkon jäseniä pohtii tällä hetkellä, voiko kirkkoa pitää enää hengellisenä kotinaan. He kyselevät, missä tulee vastaan raja, jota ei voi enää ylittää. Tätä pohdintaa käyn itsekin”, Räsänen kirjoittaa. 

Räsäsen mukaan kysymys ei ole homofobiasta tai seksuaalivähemmistön syrjinnästä. 

”On kysymys Raamatusta. Kirkkomme tunnustaa kirkkolainkin mukaan Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa. Raamattu on kristitylle uskon ja elämän ylin ohje. Raamatun opetus homoseksuaalisuuden harjoittamisesta on johdonmukainen ja selkeä. Ihminen luotiin mieheksi ja naiseksi ja avioliitto säädettiin naisen ja miehen väliseksi”, Räsänen kirjoittaa. 

Räsänen otti jo aiemmin Twitterissä esille termit synti ja häpeä, kun hän kuvasi Pride-tapahtumaa. Samalla linjalla hän on edelleen. 

”Pride-tapahtuman aatteellisena tavoitteena on ylpeys sellaisista suhteista, joita Raamatussa johdonmukaisesti kuvataan Jumalan tahdon vastaisiksi. Homoseksuaaliset suhteet, samoin kuin muutkin avioliiton ulkopuoliset suhteet kuvataan Raamatussa synniksi ja häpeäksi.” 

Räsänen täsmentää Ilta-Sanomille, että hän vasta harkitsee kirkosta eroamista. Ensin hän yrittää vaikuttaa kirkon sisällä.

Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuria ja oikeuksia esille tuova tapahtuma. Viime kesänä tapahtuman huipentaneessa kulkueessa oli arviolta lähes 100 000 ihmistä.

Kirkon Twitter-tilillä kerrotaan, että Helsinki Priden tukijaksi lähtemisestä päätöksen on tehnyt Kirkkohallituksen johtoryhmä, ja päätöksen takana on myös arkkipiispa.

Lue myös Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki kirkosta eroamisissa!

Kommentointi juttuun on päättynyt.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (129)

Ei tässä enää tiedä mitä kirkko on. Kaikki on yhtä sekamelskaa. Papit riitelevät keskenään, jokainen on eri mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö uskovaisten pitäisi olla kaikkein suvaitsevaisimpia? Eikö se Jeesus sanonu, että tulkaa kaikki minun tyköni?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein tekee jos eroaa kirkosta. Luterilainen kirkko ei ole kymmeniin vuosiin enään Raamatun mukaan opettanut. Nyt kaikki vaan eroamaan kirkosta jos vähänkään tuntuu oppi vieraalta. Ei se kauan pelkkien suvaitsevaisten homojen ja lesbojen tuella pyöri

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vaan kaikki erottas kirkosta niin sitä ei vaan suomessa enää olis. Loppus kirkollisveron maksaminen ja nekin rahat tulis parempaan käyttöön. Eiköhän kaikki erota vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luterilainen kirkko on unohtanut meidät tavalliset uskovaiset. Myötäillään vain kaikkia uusia virtauksia ja pienryhmiä. Nyt on oikea hetki näyttää joukkovoimamme ja erotaan kirkosta. Kyllä kirkollisverotulojen romahtaminen muutamaan prosenttiin panee papit ja piispat miettimään, mitä on tullut tehtyä. Tavallinen kirkkokansa on nyt puhunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan kuulunut,enkä tule kuulumaan. Täyttä sirkusta koko luterilainen kirkko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näköjään on Päivin mielipiteellä vaikutusta, ainakin kirjoittajiin. Liekkö kirkkoon. Eiväthän lestadiolaisetkaan hyväksy saman sukupuolen vihkimistä ja luulen, että ko. lahkon pappi ei ala vihkimystä suorittamaan, vaan vaihdetaan soveliaampi tilalle. Eiväthän ne hyväksy naispappeuttakaan, vaan ovat siinä joutuneet nöyrtymään kirkolle. Katsotaan, kauanko kirkolla on kanttia nöyryttää heidän kovia kannattajia. Toki, onhan heillä omat rauhanyhdistykset, joissa eivät naiset tee muuta, kuin keittelevät kahvia. Siellä on täysin miesvalta. Eikä siinä liikkeessä ole julkista hyväksyntää homo-lesbo pareille. Varmaan siellä on piilossa/kaapissa olevia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On huvittavaa huomata ihmisolentojen laumasieluisuus. Joillekin tuntuu olevan erittäin tärkeätä se, mitä Päivi Räsänen on mieltä jostain asiasta. Luulisi, että tähän ei tarvitsisi kiinnittää huomiota. Ajatelkoot jokainen sitä mitä itse haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivistä on ollut aina pelkkää haittaa kansankirkolle. Hän on erittäin ei-toivottu henkilö kirkon sisäpiireissä.

Kansankirkolle on tuhoisaa, että ihminen, joka oikeasti kuuluu uskonlahkoon, eikä ole evankelisluterilaisen kirkon jäsen,
ei siis kuulu suomalaiseen luterilaiseen kirkkoon, huutaa pelkkää vihapuhetta tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan ja toimii ev.lut.kirkon jäsenten äänitorvena.

Kansankirkkon perusperiaatteita on avoimuus ja suvaitsevaisuus. Päivi Räsänen ei tätä ymmärrä. Päivi Räsäsen kirkko on äärimmäistä ajattelua harjoittava uskonlahko.

Jos Päivi Räsänen kuuluisi luterilaiseen kirkkoon, hänet tulisi välittömästi erottaa kirkon jäsenyydestä.

Räsäsen julkisista vihapuheista tulisi tehdä rikosilmotus ja asettaa Räsänen vastuuseen vihapuheesta. Ehkäpä teen itse sen rikosilmoituksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivi Räsänen on ev lut kirkon jäsen ja jämäkkä jäsen onkin. Täysin oikeassahan hän on. On sentään vielä joitakin jotka uskaltaa puolustaa Raamatun sanomaa eikä ole hairahtunut vapaan synninteon hyväksymiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin toteaa Jeesuksenne:

"Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainoppineet ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan."
Ja näin on jumalanne tahto:

2. Moos. 32:27 "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Jokainen sitokoon miekkansa vyölleen. Käykää sitten edestakaisinleirin halki portista porttiin ja tappakaa jokainen, olkoon vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen."

Hes. 9:5-7 "Ja niille toisille hän (Jumala) sanoi minun kuulteni: Kiertäkää kaupungin läpi hänen jäljessään jasurmatkaa. Älkää säälikö, älkää armahtako, tappakaa tyyten vanhukset, nuorukaiset, neitsyet, lapset ja vaimot."

4. Moos. 25:4 "Ja Herra sanoi Moosekselle: Ota kansan kaikki päämiehet ja lävistä heidät paaluihin Herralle, vastenaurinkoa, että Herran vihan hehku kääntyisi pois Israelista."

4. Moos. 15:36 "Silloin koko seurakunta vei hänet leirin ulkopuolelle, ja he kivittivät hänet kuoliaaksi, niinkuin Herra oli Moosekselle käskyn antanut."
1. Sam. 6:19 "... ja kansa suri sitä, että Herra oli surmannut niin paljon kansaa."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivi Räsänen on sanonut mielipiteensä.
Jotka ovat asiassa eri miltä voivat myös sanoa mielipiteensä.
Mollaaminen , haukkuminen ja muunlainen nimittely saa jäädä pois ja toivonkin että modet ovat nyt tarkkana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän itse jutun aiheeseen en viitsi edes kommentoida. Mutta sellainen asia on ollut jo pitkään ihmetyksen aiheena, että miten meillä sekulaarisessa Suomessa on mahdollista olla puoluerekisterissä puolue, joka yhdistää avoimesti uskonnon ja politiikan. Olisiko vastaavasti mahdollista perustaa Suomen islamilainen kansanpuolue, joka yhdistäisi maallisen lainsäädännön ja koraanin? Mielestäni KD-puolue voitaisiin tämän perusteella lakkauttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä pointti! Tasa-arvo ei kyllä taida tuossa toteutua. Uskonto uskontona ja politiikka yhteisten asioiden hoitamisena ilman uskontokytköksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Räsänen voisi lukea Raamattua yhtä pikkutarkasti myös sellaisten asioiden kohdalla kuin rahan lainaaminen, koron periminen tai vammaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On että elämä armosta on vaikeaa ja muitten jumalien eksytykset harhaoppeja myös enkelien palvonta. Gal.5.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisillä on tapana mennä mukaan hulluuksiin, äärisuvaitsevaisuudesta äärisuvaitsemattomuuteen, Ääriliberalismista Isisiin, kommunimusmista natsismiin. Aina sama toistuu eikä ihminen opi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Evlut. kirkko on aika sekava kirkko. On pappeja jotka saarnaavat, että televisio on syntiä.
Toiset hyväksyvät ehkäisyn toiset taas eivät. Toiset papit vihkivät samaa sukupuolta olevia ja toiset taas eivät. On miespappaeja jotka eivät hyväksy naispappeja.
Ota siinä sitten selvää mikä on Raamatun mukaista ja mikä pappien omia tulkintoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

satukirjasta satuhenkilöineen oikein voi repiä muuta kuin sekavat opit. Vielä sekavammaksi homma menee, kun yritetään sovittaa nykyaikaa ja näiden sekopäisten kirjoitusten oppeja yhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (129)

Uutisvirta

8:55
Henkilöauto ajoi Sievissä ulos tieltä, törmäsi puuhun ja kaatoi valopylvään – kaikki neljä autossa ollutta loukkaantuivat
8:00
Frozen 2 kiilaa katsotuimpien elokuvien joukkoon Suomessa, ja animaatioiden voittokulku jatkuu – Miksi niitä ei vieläkään kunnolla arvosteta? Tilaajille
8:00
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
8:00
Kuusamolainen Svante Määttä taltutti pelättyjä susilaumoja vuonna 1963 – suurena susitalvena lukuisia nälkäisiä hukkia jolkotteli itärajan yli Suomeen Tilaajille
8:00
Venezuelan oppositiojohtaja syrjäytettiin laittomalla äänestyksellä – "valtio on valtaisan järjestäytyneen rikollisuuden hallussa" Tilaajille
7:00
Tv-poiminta: Aku Hirviniemi ja muut nolostelevat parinvaihtokomediassa
7:00
Halpa hinta ei ole ratkaisu – palvelun laatu ja tuottajan eettiset arvot voisivat olla mukana pisteytyksessä Lukijalta
27
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
8
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
7
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
7
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön
5
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
3
Oulun joukkoliikenteen busseissa otettiin käyttöön ensimmäiset infonäytöt – kesän jälkeen näyttöjä löytyy lähes kaikista busseista
3
Äimärautio palkittiin Vuoden raviratana – tunnustusta tuli uudelle katsomolle ja tuomaritornille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumipyryn ja lumisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image