Jäikö suora lähetys Pohjois-Suomen vaalitentistä näkemättä? Katso tästä tallenne!

Tilaisuuden juonsivat Jesse Mäntysalo Yleltä ja Petri Laukka Kalevasta. Oulun vaalitenttiin osallistuivat Juha Sipilä (kesk.), Petteri Orpo (kok.) ja Antti Rinne (sd.) sekä Pekka Haavisto (vihr.), Li Andersson (vas.), Jussi Halla-aho (ps.), Sari Essayah (kd.), Paavo Väyrynen (tähtiliike) sekä puolueidensa edustajina Pirkko Mattila (sin.) ja Eva Biaudet (r.). KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Eduskuntavaalit 2019 1.4.2019 10:00 | Päivitetty 1.4.2019 16:28
Kaleva

Kaleva ja Yle järjestivät maanantaina Puolen Suomen vaalitentin Oulun Madetojansalissa. Mukana oli kahdeksan puolueen puheenjohtajat sekä kahden muun eduskuntapuolueen eturivin edustajat.

Katso tallenne tentistä:

Tilaisuuden juonsivat Jesse Mäntysalo Yleltä ja Petri Laukka Kalevasta.

Oulun vaalitenttiin osallistuivat Juha Sipilä (kesk.), Petteri Orpo (kok.) ja Antti Rinne (sd.) sekä Pekka Haavisto (vihr.), Li Andersson (vas.), Jussi Halla-aho (ps.), Sari Essayah (kd.), Paavo Väyrynen (tähtiliike) sekä puolueidensa edustajina Pirkko Mattila (sin.) ja Eva Biaudet (r.).

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Mitä sitten jos jäikin katsomatta. Ilmastonmuutosvaalit toden totta! Se ilmastonmuutos tulee vääjäämättä, mutta ei niin pian, etteikö Suomessa ehdittäis hoitaa alta pois ajankohtaisia ja kiireellisempiä epäkohtia. Suorastaan suututtaa kun joka yhteyteen vedetään ilmastonmuutos. Se, joka pitää ilmastonmuutostalkoisiin osallistumista Suomen tärkeimpänä asiana, kulkee pää pilvissä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä keinoja Li Andersson on tarjonnut epäkohtien poistamiseksi? Vain rahansiirtoja, mutta mitä noilla rahoilla tehdään? Noita samoja kehitys- ja rahanjakokohteita kaikki tarjoavat.

Minua on häirinnyt koko vaalikauden ajan tuo kamala syyttely, mitä oppositiopolitiikoilta on sadellut. Se tekee eduskunnan kyselytunnit ja ajankohtaisohjelmat epämiellyttäviksi.

Vaikka olen lähettänyt Anderssonillekin eriarvoistumista ja syrjäytymistä ehkäiseviä keinoja, ei hän ole noteerannut sen vertaa, että olisi vastannut. Ilmeisesti äänet saadaan helpommalla syyttelemällä toisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen tietysti on kyseistä joukosta varsinainen "vaalitenttiveteraani".
Väyrynen oli jo tentattavana menneillä vuosikymmenillä, jolloin huomattava osa nykyisistä äänioikeutetuista konttasivat vielä potkuhousuissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä täytyy myöntää että erottu, että keiden huoviin suomenmaan hyvin mielin antaisin....Sipilä, Orpo, Haavisto, Anderson...ja ei Sarikaan huono ollut... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä on ollut taas koolla vaalivuosien vakioviihdenumero, eli "valehtelijoiden kerho". Yleisö saa sitten päättää kuka on suurin valehtelija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työllisyyskehitys, ulko ja puolustuspolitiikka on hoidettu
tämän vaalikauden hallituksen toimesta
niin hyvin ettei sitä ole tarvinnut
kyseenalaistaa. Pitäisi vain varmistaa
että näitä hyvin hoidettuja asioita ei
sössitä jatkossa.
Ottakaa selvää puolueiden linjauksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpo tais sekoittaa rajat kiinni ja viennin?
Sipilä sekos talonsaantamisesta?
Andersson antaa ympäripyöreitä?
Halla-aho oli alakynnessä mut selvis hyvin!
Rinne puhuu höpöjä eikä ymmärrä mihin ptäis kääntyä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt oli tarjolla jokaisen oman ideologiankin (Ideologia eli aatejärjestelmä tai aaterakennelma on ohjeelliseksi muodostunut aatteiden kokoelma, poliittinen näkökulma todellisuuteen tai kaavoittuneeksi muuttunut poliittinen käytäntö, joka heijastaa tietyn yksilön, ryhmän, yhteiskuntaluokan tai kulttuurin tarpeita ja pyrkimyksiä) tuomat vaatteet ja käsitykset toisia halveksuen tai edes ymmärtäen, kun vain sen mikä, jokain itse yrittää itselleen näin ymmärtää omassa ideologiassa! Ps. Jos nyt kaikki puheet toteutetaisiin niin Suomi kuolisi nälkään Ja kukaan ei enään tekisi töitä kun muut tekevät heidän työt tai ainakin sen maksaisivat! Ja vielä niin että sosisaliset etuudet olisvat jo niin hyvät ja valtio ottaisi vain lisää lainaa kun keksitää aina jotain parannettavaa, omiin tarpeisiin eli Suomi maailman onnellisin maa asua, jossa asuu myös maailman onnellisin kansakin, vaikka emme sitä edes itsekään tiedä tai edes ymmärrä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei jäänyt näkemättä - koska en katsonut.
Miksi katsoisin valehtelijoiuden klubia kun sillä mitä horisevat ei ole mitään merkitystä?
Minä äänestä tosiasioiden mukaan - sen mitä kukakin on tehnyt ja mitä yrittänyt totreuttaa maahamme ja maallemme.

Sote patos-kavalluksen läpivientiä yrittäneet bulvaanit eivät tule koskaan saamaan ääntäni (enää).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kuuteli ns. vasemman sunnan puheita niin niissä turvataan ja turvataan sekä turvataa. Koskaan ei puhuta millä turvaan,mistä turva otetaan sekä kuka se turvaamisen tekeen oikeassakin mittakaavoissa ja millä harteilla tai kenen harteilla se toteutetaan.( välillä tuntuu että raha siis kasvaa puussa josta sitä otetaan kaikkeen) Mutta tämä lupausten sanominen vasemman puolen suunnasta joka menee läpi todella hyvin vaikka populisimi on monen lupauksen takana, ikävä kyllä! Ja kun nyt, siis nyt pitää lisätä sitä ja tätä, ja nyt pitään antaa sitä ja tätä ja nyt pitää olla sitä ja tätä. Ilmeisesti maan talous on niin hyvässä jamassa kun se ei ollut koskaan vuodesta 2007 vuoteen 2015 elin 8 vuotta ei tehty juurikaan mitään tai osattu tehdä mitään. Tuulloin 2007-2015 ei vasenkaan ei huutanut muuta kuin leikkausia sieltä ja täältä, jatkuvia veronkorotuksia kaikkie koskien ja vielä aina se "toisten taskut" sekä vasemmitolaisen helpoin tapa ottaa valtion piikkii velkarahaa , eikä tehdä itse juurikaan mitään kuin ihmettä odottaen! Ja kun 2007-2015 ajan jaksolla oltiin Suomessa ainoastaan Kreikan tielle eli SDP politiikkaa ja EU oli jo ottamassa Suomea talousohjaukseen! kukaa ei halua enää muistaa!!! ja nyt täällä monet ns. asiantuntijat huutavat sitä ja tätä ja varsinkin sitä mistä kaikki sain alkunsa 2007 alkaen jossa SDP aloitti Suomen ala-ajon älyttämillä lehmän kaupoila ja vihreät myivät Suomen sähkön siirron sellaiseksi että nyt siittä kaikki kärsivät. Ja kaiken lisäksi opposistiosta SDP äänestysti viimehallitusta omista teoistaan eli Sipilän hallituksen luottamusta kun SDP itse leikkasi 300 miljoonaa vanhusten hoidosta 2011-2015 aikana. On tää niin härskiä politiikkaa että kenelläkään ei olisi nyt mitään hyvää luvata jos Sipilä ja Orpo ei olis Suomea nostaneet SDP tekemästä suosta vuodesta 2007-2015 aika, kun se oli noissa hallituksissa silloin. ps. SDP on Suomen paras oppositiopuolue koskaan historiassa eli annataan jatkaa SDP samaa uraa seuraavat 4 vuottakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1) Oulu Radiossa haastateltiin vaalitentin yleisöä. Varsin moni kiitteli pääministeri Juha Sipilän puheita. Yksi mies ihmetteli, miksi vaalitenteissä ei puhuta maataloudesta, vaikka se koskettaa meitä kaikkia, koska jokaisen on syötävä. Samaa olen ihmetellyt itsekin.

On kyllä harmi, jos tietyt puolueet äänestetään autioittamaan maaseutua. Ketkä sitten poimavat marjat ja sienet, viljelevät meille puhtaita kasviksia? Ketkä elättävät kaupunkeihin tuppautuvat maalaiset? Asumiskustannutkset, asumistuet, ... ovat isommat kaupungeissa. Alkoholi, huumet, ... paremmin saatavilla. Ruuan rahtaus ulkomailta lisääntyy ja siten saastutetaan ilmaa.

Seuraan monia lehtiä ja muitakin tiedotusvälineitä. Tekniikka&Talous-lehdestä luin Oulun seudun yrittäjien saaneen jalansijaa yhdeksään saksalaiseen autojättiin. Mikä merkitys osaavalla pääministerillä on suomalaisten tuotteiden markkinoinnissa? Varmaankin suuri merkitys!

On varsin merkillistä, että matemaattisesta ja insinööriosaamisesta on tehty väheksyttävää, vaikka ilman niitä ja niiden sovelluksia kukaan meistä ei pärjää päivääkään.

2) Miksi koulun ongelmat eivät kiinnosta mediaa ja poliitikkoja? Ylen Suuressa koulukyselyssä annettiin yli 5600 vastausta. Yksi juttu löytyy Ylen nettisivulta! Miksi kyselyn tuloksia piilotellaan?

3) Miksi peruskoulun ongelmista ei puhuta vaalitenteissä, vaikka lehtien mielipidesivuilla on kirjoitettu paljon uuden opetussuunnitelman ja koulujen digitalisaation aiheuttamista ongelmista.

4) Miksi vaalitenteissä ja -paneeleissa keskustellaan vain nykyhallituksen synneistä, vaikka edellinenkin hallitus leikkasi ja sai aikaiseksi kalliin ja paljon ongelmia aiheuttavan uuden opetussuunnitelman ja digihypetyksen? Myös oppositiopuolueiden ehdokkaita on vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisten terveysyritysten ylihintaiset yritysostot perustuvat vain ja ainoastaan hallituksen antamiin Sote-lupauksiin.

Hallituksen valinnanvapauslupaukset ulosmitattiin välittömästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsin maltillista jutustelua -suurinosa seuraili vaisusti Hallan ja Antin kommentteja.Lopun hallituskaveri kyselykin kertoi vain ketkä valmistautuu hallitusvastuuseen - kaverina vain :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi vaalikeskusteluissa ei nouse esille talouskysymyksissä nuo panamakytkökset ja muu veronkierto?
Eikö tämä veronkiertoasia kiinnosta edes toimittajia? Kansaa ainakin kiinnostaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha puhuu niin kauniisti, että ihmetyttää sen harjoittama politiikka. Vaalit lähenee -- puheet paranee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

70
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
50
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
44
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
19
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
18
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
17
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image