Hjallis Harkimon Liike Nyt julkisti myös oululaisia ehdokkaita – listalla neljä henkilöä

Kokoomuksen entinen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo on Liike Nytin puheenjohtaja. KUVA: Veera Korhonen
Eduskuntavaalit 2019 22.1.2019 8:48
Kaleva

Kansanedustaja Hjallis Harkimon perustama Liike Nyt julkisti maanantaina 24 uutta eduskuntavaaliehdokasta, joiden joukossa on neljä oululaista.

Tammikuun alussa liike julkisti 48 ehdokasta. Liike Nyt kertoo, että halukkaita ehdokkaita on ilmoittautunut lähes 300.

Oululaiset ehdokkaat ovat LVI-töiden johtaja Tuomas Myllymäki, eläkeläinen logistiikkainsinööri Pertti Latvala, bioenergisti Ville Nissi ja diakonissa-sairaanhoitaja Päivi Ahokas. Liike kertoo tavoittelevansa iältään ja ammattien kirjoltaan monipuolisia ehdokkaita.

Maanantaina kerrottiin, että kansanedustaja Maria Lohela loikkaa Sinisestä tulevaisuudesta Liike Nytiin. Lohela ei aio asettua ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Eli liike NYT painokertoimet ehdokasasettelussa ovat 1800 luvulta=ammatti+ikä+sukupuoli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ajaa Liike Nyt samaten kuin Seitsemän Tähden liike,onko toinen kokoomuksen apupuolue toinen keskustan vai ovatko he emo puolueiden kilpailijoita.Äänestäjä on kyllä keulahahmojen varassa,kumpikin liike tuntuu saaneen tarpeeksi emo puolueiden puheenjohtajista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän on iloisia uutisia Oulun suunnalta! Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyssä jo olevan ja vakuutuslääkäreitä sekä tapaturmalakia koskevan kansalaisaloitteen tekijä Pertti Latvala asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa! Toivottavasti valitsijayhdistykseen tarvittavat allekirjoitukset kertyvät vauhdilla.

Nimittäin. Tuon kansalaisaloitteen kautta on mahdollisuus saada lainsäädäntövaltaan liittyvää isoa kuvaa päivänvaloon. Joten toivotaan, että Liike Nyt saa paljon myönteistä toimintaa aikaiseksi.

Pertti Latvalan tekemän kansalaisaloitteen tilasta lisätietoa avoimesta internetistä:
KAA 4/2018 vp. tapaturmalaki

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antaako kansalaisaloite jotain näyttöä ehdokkaasta? Kansalaisaloitteita on mennyt aika paljon, monelta ihmiseltä eduskuntaan , siihenhän tarttee ne 50 000 ääntä, se nyt ei tarkoita tässäkään tapauksessa, että äänestäisivät itse aloitteen tekijää tai edes kannattaa harkita. Kyllä huhtikuussa äänestetään puoluetta, ei yksittäisiä ehdokkaita. Haloo nyt äänestäjät! Ei Liike Nytillä ole mitään toimintaa, pari nettiäänestystä. Ei kovin vakuuttavaa. Liike nytiläinen ehdokas taitaa nyt vaan itse kirjotella tänne ja saada jotain meriittiä. Äänestäkää nyt hyvät ihmiset siten että oikeasti saadaan Suomi nousuun. Ei nämä pilipaliliikkeet ja uudet puolueet pysty siihen. Tavallisille ihmisille töitä ja toimeentuloa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä liikenyt ihme liike. Ei sieltä nouse arkadianmäelle kuin henkilöt, jotka on tunnettuja jostain toisesta yhteyksistä. Olipa sitten jokerien omistaja tai joku muu meriitti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liike nyt, pissasi omiin muroihin ottamalla persun (nyk.siniset) eduskuntaryhmään. Onko Harkimo miettinyt että jos itse ei pääse edustajaksi niin miten nämä kokemattomat edes pärjäisi siellä jos tulee valituksi...pelastus on tämä loikkari..kohta Harkimo tekee taas sirkustempun, ilmoittaa että rouva lähteekin edustajaksi. Rouva tosin tietää ettei hänellä ole enää kannattajia. Väyrynen, Harkimo ym. uudet liikkeet ja puolueet on tehty ainoastaan niiden perustajien kunnian himojen takia, ei noilla eväillä oikeasti kansalaisia edusteta. Liike Nytin kansalaisten äänestystilastojen prosenttejahan voi aina muuttaa, nehän ei ole läpinäkyviä, ilmoitetaan vaan perustajien suulla että näin ja näin paljon prosenteissa äänestettiin, ne prosentit menee tasan mikä ajaa Harkimon näkemystä, ei kansalaisten. Katsokaa Liike Nyt sivuilta. Harkimo on suoranaisesti valehdellut julkisuudessa ja sitte vastaa ylimielisesti kun valheiden perään kysytään. Onko sopiva edustajaksi? Liike Nyt ei ole yhtään sen parempi kun nykyiset muutkaan, pitää vaan äänestää vähiten pahinta mutta se ei ole Harkimon porukka, ei Väyrysen porukka, eikä Perussuomalaiset. Näillä menee maa sekaisin, paljon puhetta, vähän oikeita tekoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama kun kokoomuksen kikkareille antas äänensä jos noita joku erehtys äänestään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen yksi populisti puolue/järjestö/liike tai miksi sitä halutaankaan sanoa..
Jos tutustuu liike nyt:n tavoitteisiin näkee, että yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Missään ei tuoda julki sitä, miten asioihin aiotaan puuttua, mitkä ovat niitä keinoja? Parannetaan digitalisaatiota! Tarpeen tunnistaa kaikki. Mutta miten? Palkkatasa-arvo, yrittäjien asema, vanhusten hoito, päihdetyö, ennaltaehkäisy... Hienoja sanoja, arvoja ja aatteita. Mutta MITEN niihin voidaan puuttua kasvattamatta hallitsemattomasti velkaa? Keltä otetaan pois jotta jollekin saadaan lisää? Jos toisen asteen koulutuksesta tehdään täysin ilmaista niin mistä puolestaan tehdään maksullista?
Käsittääkseni kakkua ei voi sekä syödä, että säästää.

Varjobudjetin tekeminen ja perustelu voisi avata tämänkin liikkeen tarkoitusperiä ja ehdokkaiden ymmärrystä...
Tämän jälkeen voisi sanoa ketä äänestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nissi ei ole oululainen, vaan vaasalainen. Hienon tittelin on keksinyt. Eikö turvetyöntekijä ole kelevannut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vaasalainen, vaan vaalalainen metsäkoneyrittäjä. Anteeksi huolimattomuuteni !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipposessa ja Harkimossa on jotakin saman tapaista öykkärimäisyyttä vaikka Hjallis olisikin hieman sivistyneemmän oloinen käytökseltään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä mahtaa olla tuon Liike Nyt poliittinen pihvi, vai onko sitä ollenkaan.
En ole löytänyt sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhojen suurten puolueiden (kepulit ja kokkarit) törkeän epäisänmaallinen - Soten suhteen tosiasiallisesti rikollinen - toiminta pakottaa toivomaan tälle uudelle ja erittäin tervetulleelle organisaatiolle mahdollisimman suurta menetystä.

PS. Toivottavasti Maria Lohela muuttaa mielensä ja asettuu eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Hän saisi valtavan äänivyöryn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa tuosta joukosta joku löytyäkin jolle ääneni annan. Puolueet kun ainakin pettävät kerta toisensa jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämähän eivät vielä ole eduskuntavaaliehdokkaita vaan eduskuntavaaliehdokasehdokkaita.
Jokaisen pitää itse vielä kerätä kannattajakortit kasaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No NYT on luvassa kaikenlaista kivaa uuden puolueen myötä. Maksakoon valtio itse veronsa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolue se ei ole ja ehdokkaat ovat tässä vaiheessa ehdokkaita kansanedustajaehdokkaiksi. Pitää kerätä 100 tukijaa/ehdokas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

13:49
Poliisi järeästi varustautuneena paikalle, kun väkivaltarikoksesta epäilty linnoittautui kerrostaloasuntoon Rovaniemellä – operaatio kesti tunteja
12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ”Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
48
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
39
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
23
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
22
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
18
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
14
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Eläkejärjestelmämme on maailman kolmanneksi paras sanoo kansainvälinen tutkimus. Mikäs siinä sitten on niin nerokasta? K... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image