Mainos

Uusi Mat­kai­lun mo­ni­osaa­ja -kou­lu­tus työl­lis­tää on­nel­li­suus­bis­nek­seen Pu­das­jär­vel­le ja Tai­val­kos­kel­le

Oletko ikinä ajatellut, että matkailualalla työskennellään itse asiassa onnellisuusbisneksessä? OSAO tarjoaa nyt uuden Matkailun moniosaaja -koulutuksen kautta väylän työllistyä monipuolisiin ja vaihteleviin matkailun työtehtäviin Pudasjärvelle ja Taivalkoskelle.

OSAO - Onnellisuusbisnes Pääkuva

Haluatko työllistyä nopeasti matkailualalle? OSAO kouluttaa matkailun moniosaajia Pudasjärvelle ja Taivalkoskelle.

Uusi, syyskuussa starttaava Matkailun moniosaaja -koulutus toteutetaan käytännönläheisenä oppisopimuskoulutuksena. Opintojen kesto on noin kuusi kuukautta. Opintoaika voi olla lyhyempikin, mikäli opiskelijalla on jo kertynyt alalla tarvittavaa osaamista.

Koulutuksen aikana opiskelija suorittaa tutkinnon osia matkailualan, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan sekä ravintola- ja catering-alan perustutkinnoista.

Opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa työsuhteessa oppisopimustyöpaikalla Pudasjärvellä tai Taivalkoskella myös opintojen jälkeen.

“Kaikilla matkailualan yrityksillä on työvoimapula, ja tilanne on todellinen. Kaikilta yrityksiltä puuttuu työntekijöitä vahvuudesta”, sanoo Syötteen matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Minna Hirvonen.

Oppisopimuksella uuteen työhön

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan monipuolisissa tehtävissä matkailualalla. Opiskelu ei vaadi aiempaa osaamista, mutta englannin kielen taito sekä tietotekninen osaaminen ovat monessa tehtävässä eduksi. Koulutus soveltuu myös alalla jo toimiville, jotka haluavat laajentaa osaamistaan.

Oppisopimuskoulutus alkaa 5.9.2022 tai joustavasti sopimuksen mukaan. Ja mikä parasta, opiskelija saa palkkaa jo opintojen aikana. Opiskelu on maksutonta. Työnantajat ovat myös luvanneet auttaa opiskelijoita asunnon hankinnassa.

Oppisopimuspaikkoja tarjoavia yrityksiä on monenlaisia.

“Osaamista tarvitaan työpaikan mukaan ravitsemus-, matkailu- tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelun työtehtäviin”, Hirvonen summaa.

Kai Weman viihtyy erinomaisesti matkailualan töissä Tunturihotelli Iso-Syötteessä. Wemanin työt koostuvat monipuolisista tehtävistä kiinteistöhuollosta ravintolatyöskentelyyn.
Kai Weman viihtyy erinomaisesti matkailualan töissä Tunturihotelli Iso-Syötteessä. Wemanin työt koostuvat monipuolisista tehtävistä kiinteistöhuollosta ravintolatyöskentelyyn.

Vauhdikas ja monipuolinen matkailuala

Matkailun osaaja -koulutuksesta työllistyvät ihmiset pääsevät mukaan tulevaan talvisesonkiin, joka on kiireistä aikaa Pudasjärvellä ja Taivalkoskella.

Minna Hirvonen sanoo, että matkailuala sopii ihmiselle, joka pitää vaihtelusta.

“Jokainen työpäivä ja asiakas on erilainen. Yksi parhaista jutuista matkailualalla on se, että olemme mukana onnellisuusbisneksessä. Meidän asiakkaamme ovat pääsääntöisesti iloisella mielellä: He tulevat meille lomalle, kokousmatkalle tai vaikkapa urheiluleirille. Ihmiset kuplivat iloa siitä odotuksesta, mitä he tulevat matkallaan tekemään.”

Hirvonen nostaa matkailualalla toimimisen suolaksi ihmisten tapaamisen.

“Tällä alalla pääsee tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja uusiin kulttuureihin kansainvälisten asiakkaiden myötä.”

Matkailualalle töihin pyrkivältä ihmiseltä Hirvonen peräänkuuluttaa oma-aloitteisuutta, innostuneisuutta ja halua oppia uutta.

“Tällä alalla pitää olla halua tulla monialaosaajaksi. Mitä enemmän hanskaat hotellissa eri osastoja, sitä parempi. Kun pystyt olemaan respassa, ravintolassa ja siivouksessa, niin ammattitaidon määrä on aivan valtava!”, Hirvonen kannustaa.

Kiinnostuitko koulutuksesta? Lue lisää ja työllisty onnellisuusbisnekseen Matkailun moniosaaja -koulutuksella!

Kiinnostuitko työskentelystä matkailualalla? Lue lisää Matkailun moniosaaja –koulutuksesta ja hae opiskelemaan!