Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Uu­dis­tuk­sia joh­de­taan osal­lis­ta­mal­la – tärkeä osa osal­lis­ta­vaa joh­ta­mis­ta on osoit­taa, että hen­ki­lös­tö todella pystyy vai­kut­ta­maan or­ga­ni­saa­tion toi­min­taan

Panasonicin perustaja Kōnosuke Matsushita vieraili USA:ssa ja puhui Los Angelesissa kauppakamari-illallisella.

Hän sanoi lehtiuutisen mukaan: ”Me (japanilaiset) tulemme voittamaan ja teollinen länsi tulee häviämään. Ette voi asialle juuri mitään, sillä vika on teissä itsessänne. Teillä johtajat ajattelevat ja työntekijät kääntävä ruuvimeisseliä. Teillä on syvä uskomus, että oikea tapa toimia on niin, että ideat tulevat pomojen päistä ja ne siirtyvät työntekijöiden käsiin.”

Ja niin siinä sitten kävikin. Panasonic, Sony, Hitatchi ja muut japanilaiset elektroniikkayritykset valtasivat USA:n markkinat.

Näin kävi USA:ssa. Näin kävi Suomessakin. Nokian sisällä nähtiin tiettyjen matkapuhelintrendien kehittyvän, mutta yrityksen johto viittasi niille kintaalla. Luuli tietävänsä paremmin. Onko yliopistoissa käynyt niin, että vain johto ajattelee yliopiston menestyksen edellytyksiä ja henkilökunta tekee vain tutkimusta ja antaa opetusta?

Miten henkilökunta osallistetaan uudistamiseen: ideoinnista, suunnittelun kautta toteutukseen ja tuloksista nauttimiseen? Osallistaminen ei ole sitä, että johtosäännön mukaan määrätään tiettyihin elimiin edustajat eri henkilöstöryhmistä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.