Pekingin olympialaiset: Katso ki­sa­oh­jel­ma tästä

SSAB: Raa­hes­sa saatiin kai­vat­tu päätös: te­räs­teh­das jatkaa

Uuden huolta ai­heut­ta­van ko­ro­na­vi­rus­va­rian­tin tar­tun­ta ha­vait­tiin jo Eu­roo­pas­sa – Kiuru: STM edel­lyt­tää ete­läi­ses­tä Af­ri­kas­ta Suomeen tul­lei­den oh­jaa­mis­ta ka­ran­tee­niin ja tes­tei­hin

Maailman terveysjärjestö WHO nimesi uuden B.1.1.529-variantin omikroniksi.

Belgian pääministeri Alexander De Croo kuvattiin kasvomaskissa perjantaina Brysselissä. Belgiasta on löydetty tiettävästi Euroopan ensimmäinen uuden huolestuttavan virusvariantin tartuntatapaus.
Belgian pääministeri Alexander De Croo kuvattiin kasvomaskissa perjantaina Brysselissä. Belgiasta on löydetty tiettävästi Euroopan ensimmäinen uuden huolestuttavan virusvariantin tartuntatapaus.
Kuva: OLIVIER HOSLET

Belgiassa on löydetty Euroopan ensimmäinen uuden koronavirusvariantin aiheuttama tartunta, ilmoitti maan terveysministeri Frank Vandenbroucke tiedotustilaisuudessa.

Tartunnan saanut on ulkomailta palannut rokottamaton henkilö.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi tänään, että EU aikoo ehdottaa lentojen kieltämistä eteläisestä Afrikasta virusmuunnoksen takia. Saksa, Italia ja Britannia ovat jo ilmoittaneet matkustusrajoituksista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) puolestaan suosittelee välttämään matkustamista eteläisen Afrikan maihin uuden koronavariantin vuoksi.

Suositus koskee matkustamista Etelä-Afrikkaan, Namibiaan, Botswanaan, Zimbabween, Lesothoon ja Eswatiniin eli entiseen Swazimaahan.

Perhe- peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoo sosiaali- ja terveysministeriön edellyttäneen, että toimivaltaiset viranomaiset ohjaavat eteläisestä Afrikasta Suomeen saapuneet välittömästi karanteeniin ja kahteen koronavirustestiin.

Asiasta Twitterissä kertoneen Kiurun mukaan Etelä-Afrikasta liikkeelle lähtenyt koronaviruksen uusi muunnos on hyvin huolestuttava. Rajojen terveysturvallisuus on ministerin mukaan nyt äärimmäisen tärkeää.

Maailman terveysjärjestö WHO on nimennyt tuoreen B.1.1.529-variantin omikroniksi.

Omikron on kreikkalaisen kirjaimiston 15. kirjain. Samalla WHO määritteli omikronin "huolestuttavaksi variantiksi".

26.11. kello 21.12: Lisätty tieto uuden variantin nimeämisestä. Päivitetty Krista Kiurun kommentti.