Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Uta­jär­vi ryhtyy itse tuot­ta­maan edul­lis­ta sähköä alueen yri­tys­ten käyt­töön – ener­giaa teh­täi­siin au­rin­gol­la, tuu­lel­la, vedellä ja vedyllä

Utajärvelle suunnitellaan energian suhteen omavaraista teollisuusaluetta, jossa lähellä tuotettua energiaa jaetaan yrityksille edulliseen hintaan.

2 600 asukkaan Utajärvi aikoo houkutella uusia yrityksiä satsaamalla vierivoimalla toteuttavaan lähienergiaan. Tavoitteena on, että lähitulevaisuudessa kunnassa tehtäisiin energiaa auringolla, tuulella, vedellä ja vedyllä ja sitä voitaisiin tarjota paikallisen teollisuuden käyttöön edullisella ja ennakoitavissa olevalla hinnalla.

Ensimmäisessä vaiheessa vierivoimasta pääsisivät nauttimaan Utajärven teollisuusalueella toimivat yritykset, mutta Utajärven kunnanjohtajan Anne Sormusen mukaan haaveena on, että tulevaisuudessa lähellä tuotetusta energiasta voisivat päästä hyötymään myös kuntalaiset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.