Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Pääkirjoitus: Ve­ty­ta­lous voi tuoda pi­ris­tys­ruis­keen Poh­jois-Poh­jan­maal­le, mutta myös vas­tus­tus­ta on odo­tet­ta­vis­sa

Uta­jär­ven nuo­ri­so- ja lii­kun­ta­ta­los­sa syttyi tu­li­pa­lo yöllä – pa­lo­mes­ta­ri: "Lä­hel­lä oli, että koko ra­ken­nus olisi palanut soih­tu­na"

Pelastuslaitos sai hälytyksen Utajärven nuoriso- ja liikuntataloon varhain keskiviikkoaamuna. Paikan päällä odotti karu näky: koko 1 300 neliön rakennus oli täynnä savua ja nokea.

Palopaikalla oleva päivystävä palomestari Jyri Jäntti kertoo, ettei palossa ole ollut henkilövahinkoja. Hänen mukaansa tulipalo oli roihunnut yöllä, mutta se oli havaittu vasta aamulla.

Tulipalo paikallistettiin keittiötiloihin, jossa liekehtinyt palo oli jo jäähtymässä pelastuslaitoksen saavuttua paikalle.

– Lähellä oli, että koko rakennus olisi palanut soihtuna. Katon välipohja jouduttiin purkamaan   keittiötilan yllä. Villat olivat niin kuumat, että rakenne piti avata varmuuden vuoksi.

Kello aamukuuden jälkeen Koulutielle hälytetyt Utajärven ja Muhoksen palokunnat savutuulettivat rakennusta.

Jäntti arvioi, että tiiliverhoillun rakennuksen matalan osan sisäpinnat ovat tuhoutuneet ja korkean osan vaurioituneet. Liikuntasalin pinnat olivat likaantuneet.

Palomestari kommentoi, ettei rakennus ei ole käyttökuntoinen pitkään aikaan. Myös kunnan liikuntasali menee käyttökieltoon.

Utajärven nuoriso- ja liikuntatalossa on liikuntasalin lisäksi myös nuorisotila Nuokku ja toimistotiloja.

Tulipalon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Pelastuslaitos ja poliisi ryhtyvät tutkimaan asiaa.

Korvaavia tiloja etsitään

Nuoriso- ja liikuntatalon tilat ovat olleet todella tärkeät eri toimijoille Utajärvellä, kertoo kunnan hyvinvointijohtaja Reetta Tuovinen-Salo.

Esimerkiksi liikuntasalissa käyttöasteprosentti on ollut sata. Siellä on pidetty muun muassa koululiikuntatunteja sekä järjestetty lasten ja nuorten kerhoja ja harrasteita.

Toistaiseksi kaikki nuoriso- ja liikuntatalossa järjestetty toiminta on peruttu, kunnes korvaavat tilat on järjestetty.

Tuovinen-Salo pohtii, että esimerkiksi Utajärven hyvinvointitalon liikuntasalia voidaan käyttää jollain tavoin väistötilana.

Tulipalossa tuhoja saaneelle nuoriso- ja liikuntatalolle oli jo aiemmin suunniteltu remonttia. Alustavia suunnitelmia oli tehty toimintojen siirtämisestä remontin ajaksi.

Tuovinen-Salo kertoo, että nuoriso- ja liikuntatalon remonttisuunnitelmat menevät nyt uusiksi.

Kello 10.05 juttuun lisätty hyvinvointijohtaja Reetta Tuovinen-Salon kommentit.

Kello 9.17 juttu päivitetty kauttaaltaan.