Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Useat ko­ro­na-al­tis­tu­mi­set ovat ta­pah­tu­neet ra­vin­to­lois­sa – al­tis­tu­mi­sis­ta voi seurata ra­joit­tei­ta, jotka estävät muiden toi­mi­alo­jen elin­kei­non­har­joit­ta­jien toi­min­nan

Oulun alueen ravintola-alan yrittäjät ovat tuoneet esille omaan alaansa kohdistuvat koronapandemiasta johtuvat toiminnan rajoitukset (Kaleva 19.2./Lukijalta).

Huolestuttavaa muiden kannalta on, että useat korona-altistumiset ovat tapahtuneet baareissa, pubeissa ja anniskeluravintoloissa, joiden pääasiallinen toiminta perustuu alkoholin myyntiin. Tuskin tullaan ajatelleeksi sitä, että epäillyistä altistumisista voi seurata rajoitteita, jotka estävät muiden toimialojen elinkeinonharjoittajien toiminnan.

Viime elokuussa Raahen Oluthuoneen yrittäjä oli saanut koronatartunnan ja piti toimintaansa yllä. Kun testitulos osoittautui positiiviseksi, kaupunginjohtaja määräsi kaikki seuraavien kahden viikon tapahtumat peruttavaksi. Tällöin peruuntui myös perinteinen ulkotiloissa toteutettava Raahen Pimiät -tapahtuma, jossa muun muassa kymmenet lähialueen pientuottajat ovat myyneet itse viljelemiään tuotteita.

"Missä nämä elintarvikealan pientuottajat nyt korona-rajoitusten aikaan saavat satonsa myydyksi?"

Raahen korona-altistumisesta säikähtäneet noin 30 kilometrin päähän ulkotilaan suunnitellun Ruukin luomu- ja lähituotemarkkinoiden järjestäjät peruivat myös tämän syyskuulle sijoittuvan tapahtuman, joka vuosikymmeniä on kerännyt sekä myyjiä että ostajia satojen kilometrien etäisyydeltä Pohjois-Suomesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.