Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Unohda pipo ja pitkä kal­sa­rit ju­han­nuk­se­na – helle vyöryy Poh­jois-Poh­jan­maal­le per­jan­tai­na

Juhannussää vaikuttaa Oulun seudulla helteiseltä.
Juhannussää vaikuttaa Oulun seudulla helteiseltä.
Kuva: Tiina Wallin

Juhannussää näyttää Pohjois-Pohjanmaalla poikkeuksellisen lämpimältä, kerrotaan Forecan sääpäivystyksestä.

Vielä torstaina sää on Oulun seudulla hieman viileämpi ja myös sateet ovat mahdollisia. Lämpötila saattaa nousta 20 asteeseen, mutta keskilämpötila jää maakunnan alueella 13–17 asteen tienoille. Myös ukkonen on mahdollista Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa.

Idästä voimistuva korkeapaine yhdessä Pohjois-Euroopan matalapaineen kanssa saa aikaan hyvin lämpimän virtauksen, jonka ansiosta koko Suomi kylpee juhannuksena lämmössä.

Perjantaina on syytä kaivaa esiin shortsit ja aurinkolasit, sillä lämpötila lähtee huimaan nousuun. Iltapäivään mennessä mittarin tulisi näyttää reilusti yli 20 astetta koko maakunnan alueella. Paikallisesti kolkutellaan myös hellelukemia, etenkin Pohjois-Pohjanmaan eteläalueella.

Lauantai on juhannusviikonloppuna selvästi hiostavin päivä.

– Koko Pohjois-Pohjanmaalla nähdään todennäköisesti hellelukemia, paikallisesti lämpötila voi nousta jopa 30 asteeseen, Forecan päivystävä meteorologi Jenna Salminen kertoo.

Lauantaina saatetaan nähdä jonkin verran kumpupilviä ja niiden kautta sadekuuroja, mutta sää on kuitenkin laajalti poutainen. Mahdollisten sadekuurojen aikana kannattaa ajaa varovasti, Jenna Salminen muistuttaa.

– Varovasti ratissa ja mukaan aurinkolasit ja vettä.

Sunnuntaina jatketaan lämpötilan osalta pitkälti samalla linjalla, mutta sää saattaa olla hieman epävakaisempi. Suurimmaksi osaksi sateet kiertävät Suomen, mutta paikoittain saatetaan nähdä rajujakin sadekuuroja sekä ukkosta.

25–30 asteen hellelukemiin saatetaan saada sunnuntaina Pohjois-Pohjanmaan rannikolla pientä helpotusta vilpoisan tuulen muodossa. Jenna Salminen kehottaa ihmisiä nauttimaan lämmöstä.

– Kyllä tästä varmasti hieno juhannus saadaan.