Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ul­ko­ra­ken­nus roi­hah­ti liek­kei­hin Mu­hok­sel­la tunteja tu­li­töi­den jälkeen – pe­las­tus­lai­tos muis­tut­taa tu­li­töi­den vaa­rois­ta

-
Kuva: Pekka Peura

Tulitöiden epäillään aiheuttaneen tulipalon Muhoksella lauantain vastaisena yönä. Noin 80 neliön kokoinen ulkorakennus tuhoutui palossa lähes täysin.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan palo uhkasi levitä vieressä olevaan vanhaan, käytöstä poistettuun navettaan. Se sijaitsi vain kahden metrin päässä palaneesta rakennuksesta. Navetta saatiin kuitenkin pelastettua liekeiltä.

Kukaan ei loukkaantunut palossa. Aineellisia vahinkoja tuli rakennuksen lisäksi varastossa olleesta irtaimistosta.

Tulipalon syttymissyyksi epäillään aiemmin tehtyjä tulitöitä. Tässä tapauksessa tulitöiden lopettamisen ja palon havaitsemisen välillä oli aikaa useita tunteja. Yleensä tulitöiden jälkeen paikkaa on valvottava yhden tunnin ajan.

–  Tulityöpaikan ympärillä olevat syttyvät rakenteet, erityisesti ontelorakenteet joihin ei ole näköyhteyttä ilman rakenteiden avaamista, voivat piilottaa kytevän palon pitkäksikin aikaa. Tämmöisissä piiloissa kytevä palo voi kehittyä tuntien ajan ja syttyä liekkipaloksi vasta viiveellä, pelastuslaitos muistuttaa.

Pelastuslaitoksen mukaan tilapäisellä tulityöpaikalla on ennen töiden aloittamista tehtävä vaarojen arviointi ja määriteltävä riittävät turvatoimet tulipalon estämiseksi. Lisäksi tulityön tekijällä tulee olla voimassa oleva tulityökortti.