Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ukraina pe­las­tuu, Venäjän tu­le­vai­suus on hämärä

Vuosi Venäjän hyökkäyksen jälkeen Ukrainan sodassa ei näy aineksia rauhanteolle. Varmimmin rauha syntyy, jos Venäjä pakotetaan vetäytymään. Helmikuun 24. päivä vuonna 2022 voi jäädä historiaan Venäjän murenemisen alkuhetkenä.

Ensi perjantaina tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Venäjä aloitti hyökkäyssotansa Ukrainaa vastaan. Vladimir Putin ilmoitti tuolloin "sotilaallisesta erikoisoperaatiosta", jonka oli määrä demilitarisoida Ukraina ja viedä oikeuteen Venäjää ja venäläisiä uhkaavat "natsit" ja maan johdossa oleva "juntta".

Kreml oletti vastarinnan luhistuvan muutamassa päivässä. Se oli järisyttävä virhearvio. Nyt vuotta myöhemmin Ukraina puolustautuu hyökkääjää vastaan vähintään yhtä päättäväisesti kuin sodan alussa ja jopa paremmin varustautuneena kuin tuolloin mutta kallista hintaa maksaen.

Jotkut tarkkailijat ovat arvioineet, että sota loppuu tänä vuonna. Tässä skenaariossa Ukraina työntää lännestä saamiensa tehokkaiden aseiden avulla venäläiset ulos näiden nyt miehittämiltä alueilta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.