Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Ukraina erottaa kaikki ase­voi­mien vär­väyk­ses­tä vas­taa­vat alue­joh­ta­jat kor­rup­tion kit­ke­mi­sek­si

Zelenskyin mukaan lainvalvontaviranomaiset olivat paljastaneet korruptiotapauksia rekrytointikeskusten tarkastuksissa.

Moskova/Kiova

Ukraina erottaa kaikki asevoimien värväyksestä vastaavat aluejohtajat, presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo viestipalvelu Telegramissa. Zelenskyi antoi lausuntonsa tavattuaan maan korkeaa sotilasjohtoa.

Zelenskyin mukaan erottaminen johtuu lukuisista aluejohtajiin kohdistuvista korruptiosyytöksistä.

– Tätä järjestelmää pitäisi johtaa sellaisten ihmisten, jotka tietävät tarkalleen, mitä sota on ja miksi kyynisyys ja lahjonta sodan aikana ovat maanpetoksia, hän sanoi.

Päätös heijastelee Ukrainan pyrkimyksiä hillitä korruptioita osana laajoja uudistuksia, joita maalta vaatii esimerkiksi Euroopan unioni, jonka jäseneksi Ukraina haluaa.

Erillisessä lausunnossa presidentti sanoi, että lainvalvontaviranomaiset olivat paljastaneet korruptiotapauksia tarkastuksissa rekrytointikeskuksiin. Ukrainalaisia on kutsuttu palvelemaan vastahyökkäyksessä Venäjää vastaan.

Lausunnon mukaan korruptiotapaukset uhkaavat Ukrainan kansallista turvallisuutta ja heikentävät luottamusta valtion instituutioihin.

Lisäksi lausunnossa kerrotaan Ukrainan turvallisuusneuvoston suositelleen, että armeijan päällikkö valitsee erotetuille sellaiset seuraajat, joilla on taistelukenttäkokemusta ja jotka Ukrainan tiedustelupalvelut ovat tarkastaneet.