Miksi kou­lu­al­tis­tuk­set eivät enää johda Oulussa ka­ran­tee­niin?

Tytöt – pi­de­tään pallo! las­ten­elo­ku­va­kil­pai­lun voit­toon

-

Oulun kansainvälisen lasten- ja nuorten elokuvien festivaalin lastenelokuvien kilpailun voittaja on islantilais-suomalainen elokuva Tytöt – pidetään pallo!, jonka on ohjannut Guðjón Ragnarsson.

Lapsituomaristo kiitti voittajaelokuvan poikkeavan tavanomaisemmista dokumenteista todellisten tapahtumien seurauksena syntyneiden vahvan, etenevän ja yllätyksellisen juonen kaaren sekä odottamattomien käänteiden ja loppuhuipennuksen takia.

Parhaan elokuvan ohjaaja palkittiin Oulun Energian lahjoittamalla Tähtipoika-palkinnolla, johon sisältyy 2 500 euroa.

Lapsituomaristo antoi kunniamaininnan tanskalaiselle ohjaajalle Martin Miehe-Renardille elokuvastaan Busterin maailma. Tuomariston mukaan elokuvassa tarkastellaan aikuisten mielestä vaikeasti kohdattavia aiheita, kuten kuolemaa ja erilaisuutta, 11-vuotiaan nimihenkilön silmin luontevasti ja positiivisesti.

Lapsituomaristossa olivat tänä vuonna mukana Tiitu Hansen-Haug, Saimi Heinonen, Tilda-Aliina Leiviskä, Jyri Lindfors, Oskari Ohenoja, Livia Olsbo, Olga Nissilä, Unna Pekkarinen, Luka Rasinkangas ja Tapio Tenetz.

Kirkon Mediasäätiön 1 500 euron Katso minuun... -palkinto myönnettiin Taavi Vartian ohjaamalle elokuvalle Pertsa & Kilu.

Oulun 4H-yhdistyksen myöntämän 1 000 euron suuruisen Global Future -palkinnon voittaja on norjalainen Ralli verissä, jonka on ohjannut Daniel Fahre.

Eurooppalainen lastenelokuvajärjestö ECFA (European Children’s Film Association) myönsi palkinnon parhaalle eurooppalaiselle lastenelokuvalle. Voittaja on ruotsalais-norjalais-tanskalaiselokuva Apinatähti, jonka on ohjannut Linda Hambäck.

Ensimmäistä kertaa festivaalin historiassa jaettiin ECFA-lyhytelokuvapalkinto parhaalle eurooppalaiselle lasten lyhytelokuvalle. Voittaja on saksalainen elokuva 90%, jonka on ohjannut Jerry Hoffmann.