Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tyr­nä­vän Tempaus ja Ou­lun­sa­lon Vasama kyl­läs­tyi­vät ala­ku­loon ja aloit­ti­vat pe­sä­pal­los­sa laa­ja­mit­tai­sen yh­teis­työn: "Y­ri­täm­me vielä kerran"

Ex-huippupelaaja Sarita Heikkinen urakoi seurojen yhteisenä junioripäällikkönä, jonka tärkein tehtävä on saada hiipuneet harrastajamäärät nousuun.

TyTe:n pesäpallojaoston puheenjohtaja Mari Järvelä (vas.), OsVa:n pesäpallojaoston varapuheenjohtaja Anu Silfverhuth ja seurojen uusi junioripäällikkö Sarita Heikkinen uskovat yhteistyön voimaan.
TyTe:n pesäpallojaoston puheenjohtaja Mari Järvelä (vas.), OsVa:n pesäpallojaoston varapuheenjohtaja Anu Silfverhuth ja seurojen uusi junioripäällikkö Sarita Heikkinen uskovat yhteistyön voimaan.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kentän laidalla muistot heräävät vahvoina eloon. Pitkän linjan ex-pääsarjapelaaja Sarita Heikkinen kierrättää katsettaan Tyrnävän pesäpallopyhätössä ja palauttaa 20 vuoden takaisia asioita mieleensä.

– Silloin täällä riitti pöhinää ja joukkueita. Voi sanoa, että joka päivä kentällä oli jotain toimintaa ja pelit käynnissä. Tyrnäväläinen ja ylipäätään koko maaseudun pesiskulttuuri oli elävää ja maaperä toiminnan kehittämiselle rikas.

Vuoden 2022 lokakuisena aamuna tunnelma kentällä on apea. Viime vuosina alakuloisuus on leimannut myös kunnan perinteikkään seuran pesäpallotoimintaa.

”Ajatus on, että yritämme vielä kerran ja satsaamme toimintaan kunnolla.”
Mari Järvelä
TyTe:n pp-jaoston puheenjohtaja

Vielä syksyllä 2003 Tyrnävän Tempaus pelasi naisten Superpesiksen finaaleita tukenaan yli 1 300 hengen kotiyleisö. Nyt vuosituhannen alun huumasta on jäljellä vain nostalgisia tarinoita. Esimerkiksi päättyneellä kaudella TyTe:llä oli kaksi juniorijoukkuetta.

– On tuntunut pahalta nähdä seuran toiminnan hiipuminen, 36-vuotias Heikkinen myöntää.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.