Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tyr­nä­vän pe­ru­na­mark­ki­nat hyvää elin­kei­no­po­li­tiik­kaa

Tyrnävän perunamarkkinat järjestetään lauantaina 24. syyskuuta. Tapahtumassa täyttyy kaksi hyvien markkinoiden oleellista tekijää: On oltava runsaasti markkinakauppiaita ja asiakkaille on järjestettävä viihteellistä ohjelmaa. Kaikki markkinoille tulevat eivät tule etsimään ostettavaa, vaan nauttimaan tunnelmasta.

Perunamarkkinat avaa pienyrittäjille tien tuotteiden suoramyyntiin. Vaikka suuryritykset hallitsevat julkisuutta, niin talouselämä pyörii pitkälle pienten ja keskisuurten yritysten varassa. Pienyrittäjien merkitys hyödykkeiden ja palvelujen tuottajina korostuu, sillä Suomessa yli 40 prosenttia yrityksistä toimii yksinyrittäjänä. Heistä löytyy runsaasti erilaisia tuotteiden tekijöitä. Ongelmana on se, miten tuotteet saadaan vaihdettua rahaksi.

"Monet pienyrittäjät eivät näe mielekkäänä myydä tuotteitaan marketteihin. Hyllynpää ei anna kasvoja käsin tehdyille tuotteille, eikä se kerro tarinoita."

Suomalaista päivittäiskauppaa hallitsee 2–3 suurta ketjua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.