Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Työ­vii­kon mittaa ei pidä naulata yhteen mal­liin, ne­li­päi­väi­syys lienee työ­elä­män tu­le­vai­suut­ta

Kiinnostava brittiläinen tutkimus nosti nelipäiväisen työviikon keskusteluun myös Suomessa. Nykyistä lyhyempi työviikko on kiehtova tavoite, ja se lienee tulevaisuutta. Muutoksen toteutuksessa on kuitenkin rajoituksia.

Britanniassa päättyi äskettäin nelipäiväisen työviikon kokeilu, jota kehuttiin laajimmaksi kautta aikojen. Puolen vuoden kokeilussa oli mukana yli 60 yritystä ja 3 000 työntekijää.

Työaikaa saattoi lyhentää myös muuten kuin yhdellä lisävapaapäivällä. Palkka taas pysyi ennallaan.

On tuskin yllätys, että työntekijät pitivät kokeilusta. Yllättävämpää on se, että myös merkittävä osa työnantajista oli kokeiluun tyytyväisiä – näin oli, vaikka ne saivat entisellä rahalla vähemmän työtunteja.

Lähes viidesosa mukana olleista yrityksistä aikoi ryhtyä soveltamaan nelipäiväistä työviikkoa pysyvästi. Enemmistö aikoo jatkaa nelipäiväistä viikkoa ainakin toistaiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.