Nato-jäsenyys: Turkki tukee Suomen Na­to-jä­se­nyyt­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Työt­tö­mien määrä vä­hen­ty­nyt Poh­jois-Poh­jan­maal­la – erot kuntien välillä suuria

Työttömien määrä on vähentynyt tasaisesti Pohjois-Pohjanmaalla ja puolessa maakunnan kuntia työttömyysaste on laskenut alle 7 prosentin, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus tiedottaa.

Toukokuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli maakunnassa 17 100, mikä on noin 4 100 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Kokoaikaisesti lomautettuja heistä oli 900.

Pohjois-Pohjanmaa työttömyysaste oli toukokuun lopussa 9,1 prosenttia ja koko maassa se oli 8,3 prosenttia. Erot työttömyysasteissa ovat kuntien välillä edelleen suuret: viime kuun lopulla Limingan tytöttömyysaste oli 4,1 prosenttia, kun taas Vaalassa se oli kolme kertaa korkeampi (12,8 prosenttia).

Toukokuun aikana Pohjois-Pohjanmaalla oli avoinna lähes 15 700 työpaikkaa. Uusia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston alueella avoimeksi 7 100, mikä on lähes 1 000 työpaikkaa enemmän kuin vuosi sitten. Runsaasti työtä tarjottiin varsinkin varhaiskasvatuksen, sote-palvelujen, kaupan, koneteollisuuden, ravintola-alojen ja kiinteistöhoidon tehtävissä.

Työttömyys on laskenut kaikissa ikäryhmissä. Toukokuun lopussa alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli maakunnassa vajaa 2 500, mikä on 900 työtöntä nuorta vähemmän kuin vuotta aiemmin. Yli 50-vuotiaiden työttömien määrä oli 5 800 eli 1 100 vähemmän kuin vuosi sitten.