Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Työssä koh­dat­tu vä­ki­val­ta ai­soi­hin

Suomessa kauppojen aukioloajat vapautettiin jo hyvä tovi sitten. Uudistus on tuonut mukanaan paitsi vapautta asiakkaille, myös monia ikävämpiä lieveilmiöitä.

Iltamyöhään auki olevissa myymälöissä on turvatonta, kun työntekijä saattaa jäädä yksin esimerkiksi ainokaisen työtoverinsa vessatauon ajaksi. Vartijoilla ei ole juuri tämän helpompaa: monet vartijat työskentelevät yksin, ja mediasta olemmekin saaneet kuluneena vuonna lukea vartijoiden karuista kohtaamisista ”asiakkaiden” kanssa.

Lisääntyneet ja pikkukuntiinkin levinneet päihdeongelmat ovat yksi selittävä tekijä ilmiön taustalla: ilta- ja yöaikaan liikkuvat henkilöt saattavat käyttäytyä arvaamattomasti ja väkivaltaisesti palvelualan työntekijöitä kohtaan.

"Vaaratilanteet ovat myös työnantajalle mainehaitta: kuka haluaisi tulla asioimaan paikkaan, jossa tiedetään sattuneen paljon uhkaavia tilanteita, joista osa on kärjistynyt väkivallaksi?"

Pidämme tärkeänä, että työnantaja toimisi ennaltaehkäisevästi ja työvuorosuunnittelussa huomioitaisiin paremmin olemassa olevat ja lisääntyneet riskit.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.