Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Työmies louk­kaan­tui, kun no­ja­tik­kaat luis­ui­vat alta ou­lu­lai­sel­la ra­ken­nus­työ­maal­la – oikeus tuo­mit­si vas­tuu­hen­ki­löt ja firman sak­koi­hin

Oululaisella rakennustyömaalla vuonna 2019 tapahtuneesta työtapaturmasta jaettiin sakkorangaistuksia Oulun käräjäoikeudessa.

Tikkaat luisuivat ilmastointiputkia asentaneen työmiehen alta, ja hän putosi noin kahden metrin korkeudesta maahan. Mies loukkasi jalkansa.

Rakennustyömaalla käytettiin nojatikkaita ainoana kulkutienä rakennuksen yläpohjaan, jonne asennettiin ilmastointiputkia. Nojatikkaita ei oltu kiinnitetty yläpäästä, eikä niiden luisumista oltu estetty betonilattialla. Yläpohjassa kulkusillalla työskenneltäessä ei käytetty mitään putoamissuojausta.

Oikeuden mukaan nojatikkaita saa käyttää vain tilapäisinä kulkuteinä. Kyseessä oli viimeinen kohde 35 asunnon urakassa. Myös kaikissa muissa asunnoissa oli käytetty vastaavaa työtapaa. Näin ollen kyseessä ei oikeuden mukaan ollut tilapäinen kulkutie.

Syyttäjä vaati tuomioita rakennustyömaan päätoteuttajan vastaavalle työnjohtajalle ja loukkaantuneen työmiehen työnantajana toimineen lvi-yrityksen toimitusjohtajalle.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.