Virkaanastujaiset: Stubb astui vir­kaan­sa, Oulussa oltiin myr­ty­nei­tä ja toi­veik­kai­ta

Retkeily: Tun­net­ko nämä 6 paikkaa Oulun edus­tal­la?

Maakuntaliitto: Seppo Määttä hakee Poh­jois-Poh­jan­maan liiton hal­lin­to­joh­ta­jak­si

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Työ­ko­neet myl­ler­tä­vät Hau­ki­pu­taan torilla koko ensi kesän – syksyyn men­nes­sä alue saa uuden ilmeen ja ta­pah­tu­ma­por­taan

Oulu
Haukiputaan tori saa ensi kesänä kasvojenkohotuksen.
Haukiputaan tori saa ensi kesänä kasvojenkohotuksen.
Kuva: Pekka Kallasaari

Haukiputaan torialue on saamassa tulevan kesän aikana uuden ilmeen torin peruskorjauksen myötä.

Kirkkotien, Keskuskujan ja Rannantien kehystämälle torille rakennetaan kokonaan uusi pysäköintialue ja kivetty torialue.

– Käytännössä alueelle rakennetaan uudet rakennekerrokset ja tehdään uudet pintarakenteet, rakennuttajainsinööri Saku Peltoniemi Oulun kaupungilta summaa.

Haukiputaan torin suunnitelmat pitävät sisällään myös valaistuksen uusimisen kokonaisuudessaan. Uusiksi pistetään myös viheralueet ja istutukset.

Haukiputaalaisten haikailemaa katettua tapahtumalavaa suunnitelmat eivät pidä sisällään, mutta kevyempi betoni- ja puurakenteinen tapahtumaporras on torille tulossa.

– Tapahtumaporras sijoittuu torialueen eteläreunalle eli Rannantien puoleiseen päätyyn, Peltoniemi kertoo.

600 000 euron remontti

Haukiputaan uuden torin suunnitelmat on tehty jo vuosina 2019–2020 samanaikaisesti Kirkkotien katusuunnitelmien yhteydessä. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi vuoden 2022 investointiohjelman, joka sisältää myös Haukiputaan torin rakentamisen, joulukuussa 2021.

– Torin rakentamiseen varattu määräraha on yhteensä 600 000 euroa. Hankkeen tarkempi hintalappu selviää tarjousten avaamisen jälkeen, Saku Peltoniemi kertoo.

Hankkeen tarjouspyyntö julkaistiin viime viikolla ja urakkatarjouksia otetaan vastaan 14. maaliskuuta saakka. Urakoitsijan valintapäätös tehdään maaliskuun aikana.

Työt käyntiin alkukesästä

Haukiputaan torin rakennustöiden on määrä alkaa alkukesästä ja valmista pitäisi olla syksyllä.

– Tuleva urakoitsija määrittelee tarkan rakennustöiden aloitusajankohdan ja laatii aikataulun hankkeelle siten, että urakka on valmis 30. syyskuuta mennessä, Peltoniemi kertoo.

Työkoneiden myllerrystä on siis luvassa Haukiputaan torilla koko kesän ajan. Peltoniemen mukaan työt pyritään kuitenkin hoitamaan siten, että haitta alueen yrityksille olisi mahdollisimman vähäinen.

– Urakoitsija on velvoitettu järjestämään urakka-alueelle parikymmentä autopaikkaa koko työmaan ajaksi, ja lisäksi kaksi invapaikkaa liikekiinteistöjen eteen. Myös esteetön pääsy liikekiinteistöihin turvataan, Peltoniemi sanoo.

Torimyyntiin alueella ei ole mahdollisuutta rakennustöiden aikana eikä torimyynnille ole osoitettu Haukiputaalta korvaavaa paikkaa ensi kesäksi.