Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Työ­elä­mä­pro­fes­so­ri Hannele Pokka: Ak­ku­kil­pai­lus­sa Suomen on sat­sat­ta­va osaa­mi­seen

"Suomi ja Oulu olivat matkapuhelinalan kehityksen suunnannäyttäjiä. Nokian perua olevaa huippuosaamista on yhä maassamme."

Pari viikkoa sitten Suomi sai uuden akkustrategian. Paperin julkistamistilaisuudessa elinkeinoministeri Mika Lintilä valoi uskoa Suomen tulevaisuuteen akkuteollisuuden kansainvälisesti merkittävänä toimijana. Sähköautojen lisääntymisen ja yhteiskunnan sähköistymisen myötä akkujen kysyntä on kasvamassa.

Elinkeinoministeriön akkustrategiassa halutaan nostaa akkumateriaalien jalostusta, mikä onnistuessaan toisi sekä pääomia että työpaikkoja Suomeen. Suomi haluaa myös edistää akkujen kiertotaloutta, eikä vain sähköautojen akkujen osalta vaan  laajemminkin yhteiskunnan  sähköistyessä.

Suomi lähtee tähän kilpailuun takamatkalta, sillä Euroopan akkutehtaita rakennetaan Keski-Euroopan autoteollisuuden viereen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.