Kaupunginjohtaja: Seit­se­män kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ovatko he ha­ke­mas­sa

Jääkiekko: Oulun alueen ju­nio­ri­jouk­kueet pe­laa­maan taas omien lo­go­jen­sa alle

Teatteri: Kau­ris­mäen klas­sik­ko en­si-il­las­sa Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kolumni
Tilaajille

Työ­elä­mä tar­vit­see eri­lai­sia am­mat­ti­tai­toi­sia osaajia

Yksi tapa saada ammattitaitoisia työntekijöitä olisi palata rohkeasti osittain vanhaan ja ottaa käyttöön ”työammattitutkinnot".

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on käynnistänyt ’Ihmistä tarvitaan aina’ -kampanjan, joka on kerännyt meitä ammatillisen osaamisen puolestapuhujia yhteen ja joka sopii tähän aikaan erinomaisesti. Suomi tarvitsee työelämään nyt kaikki tekevät kädet. Meistä jokainen on hyvä jossakin. Me tarvitsemme koulutukseen ja työelämään erilaisia väyliä, jotta kaikki löytävät oman paikkansa työelämässä ja yhteiskunnassa. Kun oikeat tekijät ovat oikeassa paikassa, siinä voittavat kaikki: sekä ihminen itse että yhteiskunta. 

Työelämä tarvitsee kipeästi tekijöitä moniin eri työtehtäviin. Oppilaitosten ja yritysten on pikaisesti aloitettava vuoropuhelu, millaisilla edellytyksillä ja toimenpiteillä oppilaitokset voivat mahdollistaa nopeampaa siirtymistä työelämään. Toisen asteen ammatillinen perustutkinto on osalle nuorista liian haastava, vaikka heidän työtaitonsa riittäisivätkin työelämän tarpeisiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.