Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Tynk­ky­nen, Tup­pu­rai­nen, Autto vai Tal­vi­tie mi­nis­te­ri­au­ton ta­ka­pen­kil­le? – "­Salk­ku­ja­ko on ta­sa­pai­not­te­lua se­nio­ri­tee­tin ja tu­le­vai­suu­den po­ten­tiaa­lin vä­lil­lä"

Hallitusneuvottelujen ministerijaossa haetaan riittävää edustusta eri puolille maata, mutta moni maakunta jää paitsioon. Saako Oulun vaalipiiri ministerin tai kaksi vai menevätkö salkut Lappiin?

Kansa on puhunut ja kokoomus alkaa Petteri Orpon johdolla kasata hallitusta. Oulun vaalipiiriin on vaalikaudesta riippuen saatu nollasta kahteen ministeriä, joten paljon ei ole jaettavaa, mutta jakaminen on sitäkin intohimoisempaa.

Ministerispekulaatioissa katseet kääntyvät ääniharaviin, Sebastian Tynkkyseen (ps.) ja Tytti Tuppuraiseen (sd.). Jälkimmäinen voi hyvinkin saada jatkoa ministeriuralleen, jos kokoomus päätyy kimppaan demarien kanssa. Ellei sitten "pohjoisen salkku" mene Lapin vaalipiirin Johanna Ojala-Niemelälle (sd.).

Sebastian Tynkkynen kommentoi maanantaina Kalevalle, ettei uskalla haaveillakaan ministerin salkusta.

– Ensin pitää varmistaa se hallitukseen pääsy.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.