Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tyh­jän­pant­ti­na sei­so­vaan Orit­ka­rin ter­mi­naa­liin eloa: Trai­le­rit ja kontit voivat kohta siirtyä ku­mi­pyö­ril­tä rai­teil­le Oulun ja Hel­sin­gin välillä

VR suunnittelee aloittavansa yhdistetyt kuljetukset ensi vuonna.

Yhdistetyt kuljetukset Oulun ja Helsingin välillä saattavat alkaa pitkän tauon jälkeen ensi vuonna. Juniin lastattaisiin merikontteja ja trailereita eli rekan perävaunuja Oulun Oritkarissa ja Vuosaaren satamassa.

– Suunnitteilla on päivittäinen junayhteys. Junassa olisi 20–25 vaunua eli junaan mahtuu 50 konttia tai 20 traileria, kertoo VR:n logistiikkajohtaja Eljas Koistinen.

VR on Koistisen mukaan selvittänyt liikenteen käynnistämisen mahdollisuuksia ja kuljetusten konseptointia käydään parhaillaan läpi asiakkaiden kanssa.

Potentiaalisia asiakkaita VR:lle ovat muun muassa kuljetusliikkeet, huolintaliikkeet, kaupan keskusliikkeet ja laivayhtiöt.

Yhdistettyjen kuljetusten terminaali Oritkarissa Oulussa saadaan käyttöön ensi vuonna, mikäli VR:n suunnitelmat kuljetusten aloittamisesta toteutuvat.
Yhdistettyjen kuljetusten terminaali Oritkarissa Oulussa saadaan käyttöön ensi vuonna, mikäli VR:n suunnitelmat kuljetusten aloittamisesta toteutuvat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.