Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

TVO: Ol­ki­luo­to 3 aloit­taa sään­nöl­li­sen säh­kön­tuo­tan­non ensi yönä

Aikataulu tarkentui hieman aiemmin kerrotusta. Koekäyttövaiheen kaikki testit on jo suoritettu.

Olkiluodon ydinvoimalan kolmosyksikön koekäyttö päättyy ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa ensi yönä kello kahdelta, kertoo ydinvoimayhtiö Teollisuuden Voima (TVO) verkkosivuillaan.

Aikataulu on tarkentunut tänään aamulla, vahvistaa TVO:n viestintäpäällikkö Johanna Aho. Aiempi aikataulu oli, että säännöllinen sähköntuotanto alkaisi maanantaina.

TVO:n mukaan Olkiluoto 3:n käyttöönoton aikaiset testit on suoritettu. Kolmosyksikkö tuottaa jo nyt täydellä teholla sähköä sähköverkkoon.

Säännöllisen sähköntuotannon alkamisen aikataulusta uutisoi aiemmin Yle.

Olkiluoto 3:lla aloitettiin täyden tehotason testit viime syksynä. Koekäyttö keskeytyi lokakuussa, kun turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen sisäosissa havaittiin vaurioita. Koekäyttöä päästiin jatkamaan joulukuun lopulla.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että koekäyttövaiheen viimeinen testi on saatu maaliin. Testissä tehoja laskettiin 35 prosenttiin ja siitä takaisin ylös.

Olkiluodon kolmosreaktorin sähköteho on noin 1 600 megawattia. TVO:n mukaan se kattaa noin 14 prosenttia Suomen sähköntarpeesta.

Olkiluoto 3 on viivästynyt vuosien varrella lukuisia kertoja. Alun perin valmista piti olla jo vuonna 2009.