Tilaajille

Tut­ki­mus­joh­ta­ja Antti Jär­ven­pää Oulun yli­opis­tos­ta kantaa päi­vit­täin sata kiloa rehua kas­va­teil­leen – kalk­ku­na­far­ma­rin työt tuovat vas­ta­pai­noa toi­mis­to­hom­miin

Antti Järvenpään harrastus alkoi perheen keittiöstä. Tutkimusjohtajana hän kehittää Oulun yliopistossa uusia tuotantoteknologioita. Tavoitteena on esimerkiksi erikoiskuumentaa terästä sekunnin murto-osissa.

Kalkkuna on lihaisa lintu, esimerkiksi noin kolmannes on rintafilettä. Päätyönään Antti Järvenpää kehittää teräksen tuotantoteknologioita.
Kalkkuna on lihaisa lintu, esimerkiksi noin kolmannes on rintafilettä. Päätyönään Antti Järvenpää kehittää teräksen tuotantoteknologioita.
Kuva: Pekka Peura

Kelakelakelakela.

Kymmenet kalkkunat kajauttavat kovaa ja korkealta isäntänsä Antti Järvenpään kutsuun. Nuoret linnut reagoivat kakovalla tunnarillaan mihin tahansa ääneen, yskäisystä mopopoikien päristelyyn tiellä.