Essee: Venäjä on kuin myrk­kys­kor­pio­ni, joka ei voi luon­teel­leen mitään

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Tut­ki­joi­den yössä pääsee kur­kis­ta­maan tieteen maail­maan – ­ta­pah­tu­ma jär­jes­te­tään Lin­nan­maal­la kuu­kau­den päästä

Oulun yliopisto järjestää nyt viidennen kerran Tutkijoiden yön. Tapahtuma on ollut varsin suosittu lapsiperheiden keskuudessa.

Tutkijoiden yöhön on tulossa 30 eri työpajaa, luentoa ja esittelyä eri tieteenaloilta. Ohjemaa on tarjolla kaiken ikäisille ihmisille.

Tapahtuman ideana on tuoda esiin tutkijoita ja heidän tekemää työtään sekä tieteen merkitystä jokapäiväisessä elämässämme. Ötökkäakatemiassa tutustutaan muun muassa pienten ötököiden elämään ja kehitysvaiheisiin. Kasvitieteellisessä puutarhassa on  nähtävillä mehiläispesä. Matikkapysäkillä on puolestaan pulmapelejä ratkottavana.

Tutkijoiden yö järjestetään perjantaina 30. syyskuuta kello 17–21 Linnanmaan kampuksella ja kasvitieteellisessä puutarhassa. Kaupunkijuna Potnapekka kuljettaa yleisöä kampuksen ja puutarhan välillä. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Katso Tutkijoiden yön ohjelma täältä.

Otsikkoa korjattu 30.8. kello 18.48.