Pääkirjoitus: Edus­kun­ta­vaa­lien voit­ta­jan paikka on vielä jaossa, ko­koo­mus on kan­gis­tu­mas­sa lop­pu­suo­ran al­kaes­sa

Nyrkkeily: Ou­lu­lai­nen Sami Elo­vaa­ra ylsi nyrk­kei­lyn MM-ot­te­luun saakka ja kävi läpi huu­me­hel­ve­tin

Rikokset: Päih­ty­neil­le on tar­jot­tu Oulussa al­ko­ho­lia ja au­to­kyy­tiä, jonka jälkeen heiltä on va­ras­tet­tu rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Turkin ven­koi­lu Suomen ja Ruotsin jä­se­nyyk­sil­lä on jo koko Naton ongelma

Suomen ja Ruotsin odottelu Naton porstuassa alkaa ravistella jo koko puolustusliiton uskottavuutta. Ruotsi käy nyt läpi merkittävää turvallisuuspoliittista uudelleenajattelua. Gotlannin sijasta puolustettava raja kulkeekin vastedes Narvassa.

Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon oli keskeisiä teemoja tiistaina Ruotsin Sälenissä päättyneessä turvallisuuspoliittisessa seminaarissa. Kokouksesta ei kuitenkaan jäänyt käteen uutta tietoa kaikkein keskeisimmästä kysymyksestä eli siitä, milloin Suomen ja Ruotsin jäsenyys voisi lopullisesti toteutua.

Tunnetusti asia riippuu siitä, milloin Turkki ja sen presidentti Recep Tayyip Erdoğan katsovat soveliaaksi näyttää jäsenyyksien ratifioinnille vihreää valoa. Asia tuskin liikahtaa ennen Turkin kesäkuisia vaaleja. Pessimistisimmissä arvioissa Turkin myöntävää kantaa voidaan joutua odottamaan jopa useampi vuosi.

Pelivälineen ratifioinnista on tehnyt myös Unkarin pääministeri Viktor Orbán, mutta hänen mahdollisuutensa kiristää Natoa, Suomea tai Ruotsia taikka mutkan kautta EU:ta ovat heikommat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.