Asuminen: Oulun Lip­po­ran­nan kort­te­lis­ta löytyi poik­keuk­sel­li­nen ma­ja­paik­ka, joka pois­tet­tiin käytön puut­teen vuoksi

Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Tuulivoima: Vesa Hakola tietää, mitkä ovat maan­omis­ta­jan su­den­kuo­pat tuu­li­puis­to­jen suhteen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa – aidat vanhoja ja paik­kail­tu­ja, Juu­so-kar­hun käytös kertoo stres­sis­tä ja vi­rik­kei­den puut­tees­ta

Tarkastus on ensimmäinen sen jälkeen, kun yksi karhuista pääsi ulos aitauksestaan ja kävi tarhan johtajan ja keulahahmon Sulo Karjalaisen kimppuun.

Arveluttavan eläintenpidon vuoksi julkisuuteen nousseessa Kuusamon suurpetokeskus Oy:ssä on tehty Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (avi) vuositarkastus.

Kyse on kahden läänineläinlääkärin tekemästä tarkastuksesta, jonka raportti valmistui maanantaina 16. toukokuuta. Kohteena olivat eläimet ja niiden pitopaikat sekä rehuvarasto.

Tarkastus on ensimmäinen sen jälkeen, kun Tara-niminen karhu pääsi ulos aitauksestaan ja kävi tarhan johtajan ja keulahahmon Sulo Karjalaisen kimppuun. Karjalainen sai hyökkäyksessä vammoja. Poliisi lopetti vaaralliseksi arvioimansa karhun.

Tarkastuskäynti tehtiin 6. toukokuuta. Tarha on ollut suljettuna yleisöltä. Käynnistä oli raportin mukaan sovittu Sulo Karjalaisen kanssa, mutta hän ei ollut paikalla. Keskusta edusti karhunhoitaja Pasi Jäntti.

Kuva Kuusamon suurpetokeskuksesta vuoden 2021 kesäkuulta, jolloin Paula-myrsky kaatoi aitauksia.
Kuva Kuusamon suurpetokeskuksesta vuoden 2021 kesäkuulta, jolloin Paula-myrsky kaatoi aitauksia.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.