Tu­li­kuu­mal­le pin­nal­le jou­tu­nut massa kärytti ja savutti voi­mak­kaas­ti sellun pe­su­ri­ra­ken­nuk­ses­sa Metsä Fibren Kemin teh­taal­la, suu­rem­mil­ta va­hin­goil­ta väl­tyt­tiin

Tulikuumalle pinnalle joutunut massa kärytti ja savutti voimakkaasti sellun pesurirakennuksessa Metsä Fibren Kemin tehtaalla, suuremmilta vahingoilta vältyttiin

Metsä Fibren Kemin Karihaaran sellutehtaalle tehtiin suuri palohälytys keskiyön aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä.

Pelastuslaitos kertoi ensin yöllä, että sellun raaka-ainemassan pesurille olisi päässyt laitevian takia hydrauliöljyä kuumille metallipinnoille.

Tehtaan johtaja Tomi Seppä kertoi perjantaiaamuna kello kahdeksan aikaan, että tilanteen selvittelyssä kävi ilmi, että kuumalle pinnalle oli joutunut vanhaa massaa eikä öljyä. Massa oli alkanut kärytä ja savuttaa rakennuksen sisätiloihin voimakkaasti.

Paikalle hälytetyt palokunnan yksiköt jäähdyttivät tehtaan oman suojeluryhmän kanssa kuumat pinnat ja käryävän aineksen sekä tuulettivat noin 400-neliöisen rakennuksen.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Tomi Seppä kiittelee tehtaan henkilöstön nopeaa reagointia tilanteeseen. Hänen mukaansa Kemin tehtaan toiminta ei häiriinny.

Jälkivartiointi siirrettiin jo yöllä tehtaan hoidettavaksi.

9.10. kello 8.23: Uutisen tietoja tarkennettu Metsä Fibren tehtaan johtajan antamilla tiedoilla.