Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tuli levisi ros­kien­pol­tos­ta Yli­vies­kas­sa, kolme aaria maastoa paloi

Roskienpoltto aiheutti maastopalon Ylivieskassa maanantaina iltapäivällä. Kaikkiaan maastoa paloi kolmen aarin verran.

Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kerrotaan, että mökin pihalla oli poltettu piharoskaa tynnyrissä. Tynnyristä lensi kipinä maastoon, mikä sytytti kuloheinän palamaan. Palo levisi nopeasti, eivätkä mökkiläiset saaneet paloa sammumaan.

Pelastuslaitos tuli hätiin ja sammutti palon. Tuuli puhalsi tulta pois päin taloista, joten tuli ei välittömästi uhannut rakennuksia.

Pelastuslaitos muistuttaa, että maastossa alkaa olla herkästi syttyvää kuivaa kuloheinää. Roskienpolton ja kulotuksen kanssa tuleekin nyt olla erittäin varovainen. Lisäksi pelastuslaitokselta muistutetaan, ettei roskia saa polttaa taajama-alueella.

Taajaman ulkopuolella roskienpoltosta tulee ilmoittaa pelastuslaitokselle, eikä tuulisella säällä kannata ryhtyä lainkaan roskienpolttoon. Lisäksi tulee varata tarpeeksi väkeä ja kalustoa alkusammutusta varten. Tulipaikan lähimaasto kannattaa kastella ja kuloheinä poistaa tarvittaessa. Pelastuslaitokselta muistutetaan myös, että jonkun on valvottava polttoa koko ajan ja mukana on oltava puhelin hätäilmoitusta varten. Palon jälkivartioinnista tulee myös huolehtia.