Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tu­le­vai­suu­den "kii­ra­kor­vet" ja "lau­ra­le­pis­töt" sä­ke­nöi­vät vii­kon­lop­pu­na Ou­lun­sa­los­sa, kun tai­to­luis­te­lun de­by­tan­tit ja SM-no­vii­sit ki­saa­vat jat­ko­pai­kois­ta ko­va­ta­soi­ses­sa loh­kos­sa – Kaleva näyttää kisat suorana

Kaleva näyttää tilaajilleen lauantaina ja sunnuntaina taitoluistelun SM-noviisien ja debytanttien 1. lohkon toisen osakilpailun selostettuna monikameralähetyksenä. Pääset katsomaan kisoja myös euron tutustumistilausta vastaan osoitteessa kaleva.fi/live.

Oulun Luistelukerhon SM-noviisit ja debytantit ovat valmiina viikonlopun kotikisoja varten.
Oulun Luistelukerhon SM-noviisit ja debytantit ovat valmiina viikonlopun kotikisoja varten.
Kuva: Oulun Luistelukerho

Oulunsalon jäähallissa riittää viikonloppuna vipinää, kun taitoluistelun tulevaisuuden tähdet mittaavat tasoaan.

SM-noviisit ovat vuonna 2005 tai sitä myöhemmin syntyneitä luistelijoita. Debytanteilla puolestaan viitataan vuonna 2007 tai sen jälkeen syntyneisiin kisaajiin.

Oulun Luistelukerhon tytöt kisaavat kovassa 1. lohkossa, joka koostuu pääosin pääkaupunkiseudun luistelijoista.

– Lohko on kovatasoinen ja mukana on muun muassa nuorten maajoukkueluistelijoita sekä liiton projektiryhmään valittuja urheilijoita, kertoo kilpailun johtaja Marja Mäki Oulun Luistelukerhosta.

– Taitoluistelu on Suomessa keskittynyt Etelä-Suomen alueelle. Jyväskylän pohjoispuolella seuroja ja harrastajia on suhteessa huomattavasti vähemmän, OLK:n Miia Alenius huomauttaa.

Oulun Luistelukerhosta SM-noviisien sarjassa viikonloppuna kisaavat Neea Lehtiniemi (vas.), Juulia Alenius ja Minttu Ahvenlampi.
Oulun Luistelukerhosta SM-noviisien sarjassa viikonloppuna kisaavat Neea Lehtiniemi (vas.), Juulia Alenius ja Minttu Ahvenlampi.
Kuva: Oulun Luistelukerho

Vaativan lohkon ensimmäinen lohkokilpailu käytiin Helsingissä lokakuun puolivälissä. Oulun osakilpailussa riittää panoksia jatkoa ajatellen.

Helmikuussa 2022 järjestetään pisterankingin perusteella kolmannet lohkokilpailut Vantaalla, jonne pääsee 60 parasta luistelijaa molemmista sarjoista.

– Viikonlopun pisteet vaikuttavat siihen, pääsevätkö luistelijat ensin kolmansiin lohkokilpailuihin Vantaalle, josta on mahdollisuus päästä aina SM-noviisien SM-kilpailuihin tai debytanttien kultafinaaliin, Mäki sanoo.

Lopulta kaikkien kisojen parhaalla tuloksella valitaan luistelijat SM-noviiseista SM-kilpailuihin ja hopeafinaaliin sekä debytanteista kulta- ja hopeafinaaleihin. Näihin molempiin finaaleihin pääsee 24 luistelijaa pisterankingin perusteella.

Debytantit esittävät vapaaohjelmansa Kaleva Livessä lauantaina. Kuvassa OLK:n Henna Hiltunen (vas.), Anni Tittonen ja Ella Mäki.
Debytantit esittävät vapaaohjelmansa Kaleva Livessä lauantaina. Kuvassa OLK:n Henna Hiltunen (vas.), Anni Tittonen ja Ella Mäki.
Kuva: Oulun Luistelukerho

Oulun Luistelukerhosta taitojaan viikonlopun aikana esittelee kuusi luistelijaa. SM-noviiseissa kisaavat Neea Lehtiniemi (ranking 9.), Minttu Ahvenlampi (ranking 54.) ja Juulia Alenius (ranking 64.)

Debytanttien sarjassa kisaavat Ella Mäki (ranking 33.), Henna Hiltunen (ranking 50.) sekä Anni Tittonen (ranking 60.)

– Toivotaan tytöiltä ehjiä, onnistuneita suorituksia sekä sitä myötä pisteiden parantumisia ja piste-ennätyksiä. Ja suorituksia, joiden pisteet riittäisivät Vantaalle ja sitä myötä loppukilpailuihin, Mäki myhäilee.

Kaleva näyttää tilaajilleen viikonloppuna SM-noviisien ja debytanttien toisen lohkokilpailun selostettuna monikameralähetyksenä. Pääset katsomaan kisoja myös euron tutustumistilausta vastaan osoitteessa kaleva.fi/live. 

Lauantaina 20.11. näytämme debytanttien vapaaohjelman kello 10-14.30. Suora lähetys Oulunsalon jäähallista käynnistyy kello 9.50.

Sunnuntaina 21.11. vuorossa on SM-noviisien vapaaohjelma kello  10-15. Lähetys alkaa tuttuun tapaan kello 9.50. 

Molemmista lähetyksistä tulee myöhemmin tallenne.