Metsästys: Poh­jois-Poh­jan­maal­le myön­net­tiin luvat 25 il­vek­sen kaa­ta­mi­seen

Huumerikokset: Oikeus tuo­mit­si eh­dot­to­mia van­keus­ran­gais­tuk­sia tör­keis­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­ta Oulussa

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Tuiran kir­kos­sa voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le viime tors­tai­na

Viime viikon torstaina 27. toukokuuta Tuiran kirkossa on tullut ilmi altistumisen mahdollisuus koronavirukselle, kertoo Oulun kaupunki.

Altistumisriski ajoittuu noin kello 19–21:een.

Tapahtumaan liittyvä jäljitystyö on tehty ja altistuneet arvioitu eikä tilaisuudessa katsota tapahtuneen varsinaista joukkoaltistumista, kertoo Oulun tartuntataudeista vastaava apulaisylilääkäri Jarkko Huusko.

Joukkoaltistumisen rajana pidetään 10 henkilöä.

Altistuneiksi arvioituihin on oltu yhteydessä, mutta yleinen varoitus julkistetaan, jotta tilaisuudessa paikalla olleet tietävät tarkkailla vointiaan.

Koronaan sopivien lievienkin oireiden ilmaantuessa on syytä hakeutua testiin matalalla kynnyksellä.

Uusien herkemmin tarttuvien virusmuunnosten myötä lyhyemmistäkin kontakteista on voinut tulla tartuntoja, Huusko muistuttaa.

– Edelleen suositellaan maskien käyttöä ja turvavälejä.

4.6. kello 10.55: Uutista oikaistu. Kaupunki tiedotti ensin virheellisesti, että illalla 27.5. olisi järjestetty Tuirassa myös kirkkokahvit joihin altistusriski myös liittyisi. Kaupungin mukaan kahveja ei ole järjestetty. Altistusriski liittyy Tuiran kirkossa mainittuna ajankohtana olleisiin.