Yritykset: Oulun pi­lai­lu­puo­din Tarja Mattson pyrkii ta­voit­ta­maan asiak­kai­den­sa mie­li­ku­vi­tus­maail­mat

Uinti: Oulun Uintia edus­ta­nut Laura Lah­ti­nen on kär­si­nyt mys­ti­sis­tä kram­peis­ta

Tuira kutsuu nyt jou­lu­ih­mi­siä - yh­tei­söl­li­nen Titta på Tuira goes Christ­mas kokoaa väkeä yli­lää­kä­rin talolle lauan­tai­na

Titta på Tuira -kesäbileet saavat jatkoa joulukuun ensimmäisenä lauantaina.

Titta på Tuira goes Christmas -tapahtumaa ovat olleet järjestämässä Maria Similä (vas.), Mira Pirttisalo, Saila Hernesniemi ja Jere Piipponen.
Titta på Tuira goes Christmas -tapahtumaa ovat olleet järjestämässä Maria Similä (vas.), Mira Pirttisalo, Saila Hernesniemi ja Jere Piipponen.
Kuva: Ester van Dam

Titta på Tuira -kesäbileet saavat jatkoa joulukuun ensimmäisenä lauantaina. Kaikki oululaiset ovat tervetulleita Tuiranpuiston entiselle ylilääkärin talolle lauantaina.

Titta på Tuira goes Christmas -tapahtuman live-esityksistä vastaavat runoja lausuva Hirviyhtymä, viulunsoittaja Anna-Lyydia Kopperoinen ja vinyylilevyjä soittava DJ Aleksi Koivikko.

Titta på Tuira -korttelitapahtumaa on järjestetty kesällä neljänä vuotena. Kesän hipsteribileiden organisaattoreina ovat toimineet sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen ja tapahtumatuottaja Hanna Jakku.

Tänä syksynä Jakku toimi myös mentorina Luova farmi -valmennusohjelmassa, joka on osa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittamaa Luovuus+ -projektia. Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut toteuttaa ohjelmaa vuosina 2019–2021.

Valmennusohjelman opiskelijat Mira Pirttisalo, Maria Similä, Saila Hernesniemi ja Jere Piipponen alkoivat miettiä joulutapahtuman järjestämistä, kun heidän mentorinsa Jakun korviin oli ehtinyt kantautua ehdotuksia Titta på Tuiran toteuttamisesta talvellakin.

– Meidän suunnitelmamme ja tilaus tapahtumalle loksahtivat ikään kuin yhteen, oululaiset Maria Similä, 26 ja Mira Pirttisalo, 27, kertovat tapahtuman taustaa.

Suunnittelu alkoi lokakuussa.

– Myyntipaikat täyttyivät nopeasti. Rajauksena oli löyhästi, että esillä olisi oululaista käsityötä, Similä kertoo.

Myyntituotteina on esimerkiksi villasukkia, kransseja, luonnonkosmetiikkaa sekä koruja. Tarjolla on myös yhdessäoloa ”jouluolkkarissa”, lautapelejä, arpajaiset, elokuva- ja jouluaiheinen tietovisa, oikeita halikoiria, yhteisötaidetta ja kahvila, josta vastaa Tuiran asukasyhdistys.

Sponsoreiksi lähtivät muun muassa Tuiran Star-elokuvateatteri ja S-market. Tapahtuman arpajaistuotot lahjoitetaan samoin Tuirassa sijaitsevalle Oulun ensi- ja turvakodillle.

Titta på Tuira goes Christmas pidetään lauantaina 7.12. klo 14–20 osoitteessa Tuirantie 1. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.