Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Leijonat: Kärp­pien Arttu Hyry debytoi Lei­jo­nis­sa – tukku mui­ta­kin ou­lu­lai­sia maa­jouk­kuei­siin

Presidentinvaalit: Kalevan vaa­li­ko­ne on nyt auki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Trak­to­ri­mön­ki­jät nou­si­vat nuorten suo­sioon, myös on­net­to­muus­mää­rät kas­vus­sa – "15-vuo­tiaa­na ym­mär­ret­tä­väs­ti kiin­nos­taa me­no­pe­li, jolla voi ajaa jopa 60 ki­lo­met­riä tun­nis­sa"

Suomen teillä liikkuu kasvavissa määrin traktorimönkijöiksi kutsuttuja ajoneuvoja.

Suomen teillä liikkuu kasvavissa määrin traktorimönkijöiksi kutsuttuja ajoneuvoja. Ajoneuvojen yleistyessä on kasvanut myös niillä sattuneiden onnettomuuksien ja henkilövahinkojen määrä.

Viiden viime vuoden aikana traktorimönkijöiden määrä on noin kaksinkertaistunut, ja vuoden 2020 lopussa niitä oli ajoneuvokannassa noin 56 000. Kaikki eivät ole liikennekäytössä.

Tuoreen tilaston mukaan vuodesta 2018 vuoteen 2019 kaikkien niiden liikennevakuutuksesta korvattujen vahinkojen määrä, joissa traktorimönkijä oli osallisena, kasvoi noin 40 prosenttia runsaaseen 600:aan kappaleeseen. Pelkissä henkilövahingoissa kasvua oli vuositasolla noin 50 prosenttia 220 kappaleeseen.

Kuolemaan johtaneet tieliikenteen mönkijäonnettomuudet ovat edelleen harvinaisia. Viimeisen kymmenen vuoden aikana noin puolet traktorimönkijöillä sattuneista henkilövahingoista on liittynyt tieltä suistumisiin tai mönkijän kaatumisiin.

Traktorimönkijät nuorten suosiossa

Viime vuosina traktorimönkijät ovat yleistyneet nuorten käytössä, koska monia malleja voi ajaa jo 15-vuotiaana ja jopa 60 kilometrin tuntinopeudella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.