Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tra­fi­com va­roit­taa Oma­Ve­rok­si naa­mioi­tu­vas­ta hui­jaus­si­vus­tos­ta – aidon ja hui­jaus­si­vus­ton erottaa toi­sis­taan vain pieni seikka

Sivustot ovat keskenään hyvin samanlaisia. Vain pieni pääte erottaa ne toisistaan.
Sivustot ovat keskenään hyvin samanlaisia. Vain pieni pääte erottaa ne toisistaan.
Kuva: Traficomin Kyberturvallisuuskeskus

Traficom varoittaa uudesta OmaVero-teemaisesta huijauskampanjasta.

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan eri hakukoneilla hakusana "OmaVero" on tarjonnut hakijalle ensimmäisenä sponsoroituna hakutuloksena kalastelusivua. Kalastelusivu on ollut aidon näköinen ja OmaVeron verkkosivujen nimissä.

Hakukoneen ehdottama huijauslinkki ohjaa mobiililaitteilla tietojenkalastelusivustolle. Tällaiselle sivustolle voi päätyä myös erilaisten huijausviestien kautta.

Viesteissä voidaan väittää, että vastaanottaja on oikeutettu veronpalautuksiin tai heitä on pyydetty maksamaan verottajalle tietty summa.

Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Niclas Koskisen mukaan kalastelusivujen alasajopyyntöjä tehdään viikoittain.

Kyberturvallisuuskeskus kehottaa tallentamaan viranomaisten ja pankkien sivustot kirjanmerkkeihin, jotta oikea sivu on helposti käytettävissä. Haitallisen sivuston voi tunnistaa esimerkiksi osoitekentästä. Huijauksessa ero voi olla pieni, esimerkiksi ylimääräinen pääte "-fi.org".

Jos on syöttänyt tietonsa tietojenkalastelusivustolle, tulee olla kiireellisesti yhteydessä pankkiin ja tehdä rikosilmoitus. Nopea toiminta voi estää tilin ja rahojen päätymisen rikollisten käsiin.