Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

To­teu­tuu­ko Oulun kes­kus­taan suun­ni­tel­tu 24-ker­rok­si­nen tor­ni­ho­tel­li? Oulun OP:n toi­mi­tus­joh­ta­ja tont­ti­naa­pu­reis­ta: "He eivät olleet ha­luk­kai­ta, joten kaa­va­muu­tos ei ete­ne­kään"

Oulun OP kokee tornihotellihankkeen junnaavan naapureiden takia. Kaavoituksen puolelta vastataan, että naapureiden kannanottoja vasta odotellaan. Vastapuolen mukaan heitä ei ole virallisesti asiasta edes lähestytty.

Hovihallina tunnetun korttelin Saaristonkadun ja Kirkkokadun kulmauksessa, osoitteessa Saaristonkatu 8 toimii vielä hetken aikaa keskustan poliisiasema. Paraikaa Rotuaaria laajennetaan Albertinkadulle saakka.
Hovihallina tunnetun korttelin Saaristonkadun ja Kirkkokadun kulmauksessa, osoitteessa Saaristonkatu 8 toimii vielä hetken aikaa keskustan poliisiasema. Paraikaa Rotuaaria laajennetaan Albertinkadulle saakka.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Saaristonkatu 8:aan suunniteltu tornihotellihanke antaa odottaa toteutumistaan. Kiinteistössä toimii nykyään Oulun keskustan poliisiasema.

Tontin omistava Oulun OP jätti osoitteesta asemakaavan muutoshakemuksen joulukuussa. Tarkoituksena oli muuttaa asemakaavaa niin, että se sallisi nykyisen 1970-luvulla valmistuneen matalahkon kiinteistön tilalle rakennettavan 24-kerroksinen toimisto- ja hotellirakennuksen, jonka ylimmässä kerroksessa olisi näköalaravintola.

Kaavamuutoksen jälkeen kohdetta oli tarkoitus tarjota rakennusliikkeille toteutettavaksi. Toteutuessaan tornitalo olisi Oulun keskustan korkein rakennus.

Oulun OP:n toimitusjohtaja Keijo Posio kokee, että kaavamuutos on jumissa korttelin kahden muun kiinteistönomistajan vuoksi.

– He eivät olleet halukkaita, joten kaavamuutos ei etenekään. Tällä hetkellä kaavamuutos on kaupungilla pöytälaatikossa eli jäissä, Posio kertoo.

Osapuolet kokoontuvat yhden pöydän ääreen syyskuun alkupuolella keskustelemaan korttelin kohtalosta.

Kaavoitusarkkitehti: Muutos ei ole jäissä, naapureiden kantaa odotetaan

Oulun kaupungin kaavoitusarkkitehti Antti Määttä vahvistaa, että kaavoitushakemus tontille on olemassa, ja edellisen kerran asiasta on keskusteltu OP:n kanssa huhtikuussa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.