Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Töp­se­li­säh­köä tar­vi­taan, sillä il­mas­to­po­li­tiik­ka vaatii sähköä vain lisää

Sähkön tarve kasvaa lähivuosina jatkuvan digitalisoitumisen sekä liikenteen ja teollisuusprosessien sähköistymisen myötä. Tuleviin näkymiin sähkön hintakehityksestä vaikuttavat niin kotimaiset kuin EU:n laajuiset ratkaisut ja päätökset.

Kasvava tuuli- ja ydinvoimatuotanto lisäävät tulevina vuosina kapasiteettiä jopa kulutusta enemmän, jolloin hintatason kehitys pysyy maltillisena.
Kasvava tuuli- ja ydinvoimatuotanto lisäävät tulevina vuosina kapasiteettiä jopa kulutusta enemmän, jolloin hintatason kehitys pysyy maltillisena.
Kuva: Janne Körkkö

Fennovoiman ydinvoimalan pitäisi tuottaa parhaillaan sähköä, jos kaikki olisi mennyt alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Ydinvoimalan rakentaminen Pyhäjoelle on viivästynyt, mutta suurinvestointi on edelleen hengissä.

Uusimman tavoitteen mukaan töpselistä pitäisi tulla Pyhäjoella tuotettua ydinsähköä vuonna 2028. Tämä sillä edellytyksellä, että jatko sujuu ongelmitta ja valtioneuvosto myöntää rakentamisluvan ensi vuonna. Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, jos ydinvoimalan valmistuminen siirtyisi vielä tästäkin.