Mainos

Top­pi­lan­sal­men rantaan ra­ken­tu­va Asunto Oy Oulun Sa­ta­man­hel­mi täy­den­tää yhden Oulun kau­neim­mis­ta asuin­kort­te­leis­ta – Ark­ki­teh­ti ku­vai­lee Möljän kort­te­lia ai­nut­laa­tui­sek­si ko­ko­nai­suu­dek­si

Toppilansalmen huippusuositun Möljän korttelin rantatalot tulevat pian ennakkomarkkinointiin.

Satamanhelmi rakentuu Möljän kortteliin Toppilansalmeen. Rantatalojen vierestä kulkee viihtyisä rantabulevardi. Viitteellinen kuva.
Satamanhelmi rakentuu Möljän kortteliin Toppilansalmeen. Rantatalojen vierestä kulkee viihtyisä rantabulevardi. Viitteellinen kuva.

Oulun Toppilansalmesta on muodostunut viime vuosien aikana suosittu asuinalue, josta oululaiset voivat olla ylpeitä. Tunnelmallisen rantabulevardin varressa on viihtyisiä kortteleita ja kerrostaloja, joiden ikkunoista avautuu vesinäkymät.

Rakennusliike Lapti Oy rakentaa parhaillaan alueelle yhtä Oulun kauneimmista kortteleista. Valmistuessaan Möljän kortteli koostuu kuudesta modernista kerrostalosta.

”Möljän korttelia voisi sanoa Toppilansalmen ydinkortteliksi, joka muodostaa ainutlaatuisen kokonaisuuden. Tummissa tiilitaloissa on yhtenäinen ajaton ilme, joka on tasapainossa merellisen ympäristön ja korttelia ympäröivien rakennusten kanssa”, arkkitehti SAFA Pertti Hartikainen Kanttia Oy:sta kuvailee.

Möljän sillan kupeessa sijaitsevan korttelin viimeinen rakennusvaihe alkaa ensi vuonna, kun korttelin täydentää kolmesta kerrostalosta koostuva Asunto Oy Oulun Satamanhelmi.

”Meille on tullut Satamanhelmestä runsaasti kyselyitä jo ennakkoon. Möljän kortteliin rakenteilla oleva Satamanvalokin on herättänyt valtavasti kiinnostusta ja asunnot ovat jo lähes loppuunmyytyjä, vaikka rakennusaikaa on vielä vuosi jäljellä”, Rakennusliike Laptin myyntipäällikkö Janne Karhumaa kertoo.

Satamanhelmen kodit ovat valoisia ja tilavia. Olohuoneesta avautuu huikeat näkymät suoraan vesistöön. Viitteellinen kuva. Koteja suunnitellessa on kiinnitetty erityistä huomiota viihtyvyyteen ja arjen luksukseen. Asunnoissa on laadukkaat Puustellin kalusteet ja AEG kodinkoneet. Viitteellinen kuva.
Satamanhelmen kodit ovat valoisia ja tilavia. Olohuoneesta avautuu huikeat näkymät suoraan vesistöön. Viitteellinen kuva.
Satamanhelmen kodit ovat valoisia ja tilavia. Olohuoneesta avautuu huikeat näkymät suoraan vesistöön. Viitteellinen kuva.

Satamanhelmi on viihtyisä ja pieni taloyhtiö

Satamanhelmi nousee ainutlaatuiselle ja kauniille paikalle Toppilansalmen rannalle, Satamarannan puiston viereen. Sen kolmessa kerrostalossa on yhteensä vain 33 asuntoa, joista suurin osa on tilavia kolmen ja neljän huoneen koteja.

”Useimmista asunnoista avautuu näkymä suoraan Toppilansalmen kanavaan päin. Asunnot ovat avaria ja valoisia, ja rannanpuoleisissa kodeissa on korkeat ikkunat ja näyttävät lasiliukuseinät”, arkkitehti Pertti Hartikainen kertoo.

Satamanhelmen koteja suunnitellessa on kiinnitetty erityistä huomiota viihtyvyyteen ja arjen luksukseen. Kaikissa asunnoissa on laadukkaat Puustellin kalusteet ja AEG kodinkoneet. Parvekkeilla on täyskorkeat terassilasit, joissa ei ole näköesteenä paksuja kaiteita. Asunnoissa on lattialämmitys ja huoneistokohtainen ilmanvaihto, ja isommat asunnot on varusteltu huoneistokohtaisella viilennyksellä. Myös useimpiin pienempiin asuntoihin on saatavilla viilennys.

Asunnoissa on käytetty paljon ylellisiä lasiseiniä. Viitteellinen kuva.
Asunnoissa on käytetty paljon ylellisiä lasiseiniä. Viitteellinen kuva.

Satamanhelmen asukkailla on käytössään runsaasti säilytystiloja: asuntojen hyvien säilytystilaratkaisujen lisäksi jokaiseen asuntoon kuuluu tilava häkkivarasto. Lisäksi taloyhtiöstä on mahdollista ostaa halutessaan lisää lämmintä varastotilaa.

Satamanhelmen kellarikerroksessa on lämmin autohalli, josta pääsee suoraan hissillä asuinkerroksiin. Useimmilla autopaikoilla on hybridiautojen latausmahdollisuus sekä sähköauton latausasemavaraus. Autohallissa on erillisiä parkkipaikkoja myös moottoripyörille. Lämpimässä pyörävarastossa on myös polkupyörien huuhtelupaikka.

Unelmien koti veden äärellä

Koko Möljän korttelin suunnittelu- ja rakennusprosessin ajan mukana on ollut sama ydinporukka.

”Olemme saaneet koottua yhdessä hienon kokonaisuuden, johon kehtaa olla tyytyväinen. Porukan pysyminen samana vaikuttaa rakentamisen laatuun: lopputulos on yhtenäinen, kun kohteita on tekemässä ihmiset, jotka tuntevat ympäröivätkin rakennukset”, Laptin projektipäällikkö Jukka Ilvesluoto sanoo.

”Olemme halunneet ottaa jo suunnitteluvaiheessa huomioon Oulun kaupungin ympäristönäkökulman ja kunnioittaa kaavan henkeä. Projekti on mennyt eteenpäin hyvällä yhteistyöllä vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti. Satamanhelmen talot rakennetaan A-energialuokkaan ja osa talon yhteistilojen sähköistä tuotetaan aurinkopaneeleilla.”

Möljän kortteli on yksi Toppilansalmen ydinkortteleista. Se sijaitsee harvinaisen kauniilla paikalla aivan veden äärellä. Viitteellinen kuva.
Möljän kortteli on yksi Toppilansalmen ydinkortteleista. Se sijaitsee harvinaisen kauniilla paikalla aivan veden äärellä. Viitteellinen kuva.

Janne Karhumaa suosittelee ottamaan pian yhteyttä, jos kaunis koti meren rannalla siintää omissa unelmissa.

”Satamanhelmi on ainutlaatuinen kohde, sillä se koostuu kolmesta pienestä kerrostalosta, joissa on tavallista suurempia koteja ja yksiöt on jätetty kokonaan pois. Nämä asunnot menevät varmasti nopeasti, sillä tällaiset kodit ovat juuri sitä, mistä ihmiset tänä päivänä haaveilevat.”

Tutustu Satamanhelmeen ja jätä yhteystietosi osoitteessa lapti.fi/asuntoyhtio/asunto-oy-oulun-satamanhelmi-suunnitteilla.