Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Toisin kuin luu­li­si, Oulu eroaa psy­ko­lo­gi­mää­ris­sä muista saman ko­ko­luo­kan kau­pun­geis­ta – miksi kau­pun­ki ei palkkaa psy­ko­lo­ge­ja ter­veys­kes­kuk­siin ja neu­vo­loi­hin?

Perusterveydenhuolto: 0, neuvolapsykologit 0, opiskeluterveydenhuolto ja nuorisoneuvola 0, terveyskeskuspsykologit 0, sosiaalitoimi ja lastensuojelu 0. Siinä Oulun kaupungin edellä mainituissa yksiköissä työskentelevien psykologien määrät. Vertailun vuoksi vastaavat luvut Tampereelta: 26,11, 7, 8, 6 ja Turusta: 12, 5, 0, 6, 0.

Kaikkiaan Oulussa työskentelee yhteensä 59 psykologia. Tampereella heitä on yhteensä 82 ja Turussa 71. Toisin kuin muualla, Oulussa psykologeja ei ole johtavissa asemissa lainkaan.

Oulun Psykologiyhdistyksen marraskuussa keräämät luvut osoittavat, että kaupungit poikkeavat toisistaan eri yksiköiden psykologimäärissä, vaikka nopeasti ajateltuna voisi kuvitella, että luvut eivät olisi kovin erilaisia suurin piirtein saman kokoluokan kaupungeissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.