Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Toi­mi­tus­joh­ta­ja: Oulun ra­vi­ra­dan kat­so­mo­ra­ken­nus menee to­den­nä­köi­ses­ti ko­ko­naan uusiksi

Oulun raviradan katsomorakennuksen palovahingot ovat niin isot, että se pitää todennäköisesti rakentaa kokonaan uusiksi.

Sammutustyöt jatkuvat Äimärautiolla ainakin tiistai-iltapäivään asti. Tulipalon epäillään alkaneen kakkoskerroksen toimistotiloista. Syttymisyystä ei ole vielä tietoa.
Sammutustyöt jatkuvat Äimärautiolla ainakin tiistai-iltapäivään asti.
Sammutustyöt jatkuvat Äimärautiolla ainakin tiistai-iltapäivään asti.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun raviradan katsomorakennuksen palovahingot ovat niin isot, että se pitää todennäköisesti rakentaa kokonaan uusiksi.

Tulipalo tuhosi rakennuksen kakkoskerroksessa olevat toimistotilat täysin. Vahinkoja tuli myös alakerran yleisökatsomoon. 

– Todennäköisesti rakennus ei jää korjauskelpoiseen kuntoon. Savu- ja vesivauriot ovat niin pahat, kertoo Oulun raviradan toimitusjohtaja Sirkka Huopana.

Tulipalon epäillään alkaneen kakkoskerroksen toimistotiloista. Syttymisyystä ei ole vielä tietoa.
Tulipalon epäillään alkaneen kakkoskerroksen toimistotiloista. Syttymisyystä ei ole vielä tietoa.
Kuva: Teija Soini

Huopanan mukaan Oulun ravit joudutaan järjestämään Ylivieskassa ainakin maalis- ja huhtikuun ajan. Ravit pyritään palauttamaan Ouluun talvikauden jälkeen tilapäisrakennelmien avulla. 

– Nykyisin tekniikka vaatii oman osansa. Äänentoisto ja tv-kuvaukset aiheuttavat omat kriteerinsä ravien järjestämiselle.

Syttymissyy yhä epäselvä

Euromääräistä arviota palovahingoista ei vielä ole. Rakennus on vakuutettu täydestä arvostaan. Huopanan mukaan se tarkoittaa sitä, että vakuutusyhtiö tekee ratkaisut rakennuksen tulevaisuudesta. 

– Siellä arvioidaan rakennetaanko mahdollinen uusi rakennus samalle paikalle vai eri paikalle, millainen rakennus tulee ja missä aikataulussa, Huopana sanoo.

Video palopaikalta.
Video: Jarmo Kontiainen

Palon jälkisammutustyöt päättyivät iltapäivällä neljän jälkeen. Palon syttymissyystä ole vielä selvyyttä. Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnas arvioi, ettei syytä saada selville vielä tänään. 

– Kaikki vaihtoehdot ovat vielä avoimena, Honkakunnas sanoo.

Katso kuvia palosta.