Terveys: Mitä hoito OYSissa oi­keas­ti maksaa? Katso jät­ti­lis­taus

Pääkirjoitus: Viisi huu­me­kuo­le­maa vii­kos­sa on liikaa – uhreja on enemmän kuin lii­ken­tees­sä

Luitko jo tämän: Vie­rai­lim­me per­heen­äi­ti Marika Fin­ger­roo­sin luona ja saimme sek­si­le­lu-esit­te­lyn

Ti­las­to­kes­kus: Oulussa ei yhtään tie­lii­ken­ne­kuo­le­maa hei­nä­kuu­hun men­nes­sä – Poh­jois-Poh­jan­maal­la lii­ken­ne­kuo­le­mien määrä on silti ti­las­tol­li­ses­ti kas­va­nut

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui 398 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta heinäkuussa. Onnettomuuksissa kuoli 24 ja loukkaantui 502 ihmistä, kerrotaan Tilastokeskuksen tiedotteessa.

Oulussa ei sattunut yhtään kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta tammi-heinäkuun aikana. Vuoden 2020 ennakkotilastoissa kuolleita oli neljä. Onnettomuuksissa loukkaantuneita oli 14 heinäkuussa, kuusi enemmän kuin viime vuonna.

Pohjois-Pohjanmaalla tieliikenneonnettomuuksissa kuoli yhteensä yksi ja loukkaantui 36 ihmistä heinäkuussa. Loukkaantuneiden määrä kasvoi yhdeksällä edellisvuodesta.

Kaikkiaan Oulussa loukkaantui 45 ihmistä heinäkuuhun mennessä, kolme enemmän kuin viime vuonna. Pohjois-Pohjanmaalla kuolleita oli yhteensä 13 ja loukkaantuneita 130. Viime vuoden vastaavat luvut olivat 9 ja 146.

Loukkaantumisiin johtaneita alkoholionnettomuuksia sattui yhteensä 20 Pohjois-Pohjanmaalla tammi-heinäkuussa, kuusi vähemmän kuin edellisvuonna. Vastaavia onnettomuuksia sattui keskimäärin 17 vuosien 2017–2019 välisenä aikana.

Suomessa tapahtui yhteensä 1 692 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta heinäkuuhun mennessä. Onnettomuuksissa kuoli 112 ja loukkaantui 2 073 ihmistä.

Lue lisää: Lii­ken­ne­kuo­le­mien määrä noussut al­ku­vuo­des­ta – ­Ke­säi­sin eri­tyi­ses­ti nuoret kul­jet­ta­jat edus­tet­tui­na lii­ken­ne­on­net­to­muuk­sis­sa