Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tilanne on vakaa Ala­ky­län jää­pa­dol­la – katso lukijan komea video Kii­min­ki­joen jäiden pur­kau­tu­mi­ses­ta

Tulvatilanne Kiiminkijoella on rauhoittunut, kertoo Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus. Kiiminkiläinen Sirkka-Liisa Mikkonen kuvasi maanantai-iltana videolle, kuinka jäät lähtivät Kiiminkijoesta vauhdilla ja kasautuivat Alakylän sillan lähelle.

Tulvatilanne Kiiminkijoella on rauhoittunut, kertoo Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus. Alakylän kohdalla olevan jääpadon reunoja rikottiin tiistaina kaivinkoneen avulla.

Jokirannassa asuva kiiminkiläinen Sirkka-Liisa Mikkonen kuvasi maanantai-iltana videolle, kuinka jäät lähtivät Kiiminkijoesta vauhdilla ja kasautuivat Alakylän sillan lähelle.

Mikkosen kotipaikka on Kiiminkijoen varressa ja hän on seurannut jäiden lähtöä useina vuosina. Hän kuvailee tämänkeväistä tilannetta siistiksi ja pieneksi tulvaksi. Vaaratilannetta ei ole ollut.

– Nyt joki on uomassaan, Mikkonen kertoo.

Ely-keskuksen mukaan Alakylän sillan jääpato on siirtynyt sillan alapuolelle ja Kiiminkijoen virtaaman nousu on pysähtynyt keskiviikon vastaisena yönä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.