Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tie­to­maan avau­tu­mi­nen on vaa­ras­sa siirtyä – tie­de­kes­kuk­ses­sa odo­tel­laan alue­hal­lin­to­vi­ras­ton tar­ken­nuk­sia

Alunperin oli suunniteltu, että Tietomaa avaisi ovensa kävijöille kesäkuun toisena päivänä.

Oulun Tietomaan avautuminen on vaarassa siirtyä viikolla eteenpäin.
Oulun Tietomaan avautuminen on vaarassa siirtyä viikolla eteenpäin.
Kuva: Leinonen Jukka

Oulun Tietomaan avautuminen on vaarassa siirtyä. Alunperin oli suunniteltu, että Tietomaa avaisi ovensa kävijöille kesäkuun toisena päivänä.

Tietomaassa odotellaan tällä hetkellä aluehallintoviraston tekemiä tarkennuksia.

– Olimme vielä viime viikolla siinä uskossa, että AVI ilmoittaa tällä viikolla tarkennukset kesän aukioloihin. Tieto tulee kuitenkin vasta toukokuun lopussa. Siksi olemme varautumassa, että Tietomaan avautuminen siirrettäisiin vasta kesäkuun toiselle viikolle, museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen sanoo.

Tamminen korostaa Tietomaan avaamisen eroavan monella tapaa museoiden avautumisesta. Tietomaassa on paljon interaktiivisia ja käsin kosketeltavia kohteita, joiden hygieniasta pitää huolehtia.

Tammisen mukaan huvipuistoissa, elokuvateattereissa ja eläintarhoissa avausvalmisteluja suunnitellaan vielä museoiden yleisten ohjeiden mukaan. Myös Tietomaa kuuluu tähän kategoriaan.

– Työntekijöiden suojaksi asennetaan pärskesuojat ja he saavat käyttöönsä suumaskeja ja hanskoja. Tietomaan kohdalla odotamme kuitenkin vielä lisätarkennuksia, Tamminen kertoo.